2019.09.03.

6 újdonság a 2019-es Kultkikötőben

Idén 14 éve, hogy útjára indult a Kultkikötő. A színjátszó táborból Magyarország leghosszabb összművészeti fesztiváljává fejlődött programsorozat idén is egész nyáron át várja a Balaton parton pihenő, vagy ott élő, a kulturális programokra fogékony közönséget.

A három állandó játszóhelyen (BalatonföldváronBalatonbogláron és Balatonfenyvesen), valamint a Kultkikötő helyszínként tavaly debütáló badacsonyi frissTeraszon a monodrámától a stand up comedy-n át a kocsmakoncertig mindenféle program megtalálható, a repertoárt böngészve ki-ki kiválaszthatja az igényeihez, ízléséhez, hangulatához legjobban passzoló nyáresti programot. A megszokottan színvonalas, és természetesen minden esetben élő produkciók mellett sok újdonságot és változást is hoz ez az évad.

1. Több gyerekprogram
„Azt látjuk, hogy egyre nagyobb igény van a Balaton-parton nyaraló közönség körében a kisebb korosztály számára szervezett programokra. A tavalyi év tapasztalata az volt, hogy a gyerekelőadásaink szinte minden alkalommal teltházzal mentek. Ennek valószínűleg az is az oka, hogy – akárcsak a felnőtteknek szóló produkciók esetben – a bábszínházi, gyerekszínházi előadásoknál is figyelünk arra, hogy nívós és elismert társulatokkal működjünk együtt” – közölte Nagy Viktor, a Kultkikötő alapító igazgatója. (További információ a Kultkikötő gyerekprogramjairól itt.)

2. Olcsóbb jegyárak és megváltozott programstruktúra
„Szintén a korábbi évek tapasztalatai vezettek el minket oda, hogy módosítsunk a programstruktúrán és a jegyárakon – utóbbi olcsóbb, előbbi feszesebb és fókuszáltabb lett. Figyelünk arra is, hogy hasonló profilú előadások ne menjenek ugyanazokon a napokon az egymáshoz közel eső helyszíneken. Ennek megfelelően Balatonföldváron zömében pénteken és szombaton, Balatonbogláron – kisebb eltérésekkel – csütörtökön és szombaton, Balatonfenyvesen péntekenként, Badacsonyban pedig csütörtökönként várjuk az érdeklődőket. Gyerekprodukcióink pedig szinte a hét minden napját lefedik: keddtől vasárnapig várjuk a programokra a családosokat, Földváron öko-játszóházzal kiegészülve.
Teljes műsorkínálatunk ide kattintva elérhető!

3. Balatonboglár – új helyszín
A terv az volt, hogy a balatonföldvári és a balatonboglári helyszínen egyszerre indulnak el a felújítási munkálatok, de végül úgy alakult, hogy ebben az évben csak a boglári Kultkikötő költözik ideiglenes helyszínre, a Parti sétányon található teniszcsarnokba. Balatonföldváron, ahogy eddig minden évben, idén is a Bajor Gizi sétány 1. szám alatt található szabadtéri játszóhelyünkön várjuk a közönséget” – mondta Nagy Viktor.

4. Koncertek a Levendulásban
A Kultkikötő idei évadának „ínyenc” újdonsága a Kőröshegyi Levendulással közös együttműködés, amelynek keretében egy levendulamező kellős közepén élvezheti a közönség a csillagfénnyel dekorált szabadtérben szervezett akusztikus koncerteket. A nyár június 1-jén a Tompos Kátya Trió koncertjével indult, de még két alkalom hátravan a varázslatos helyszínre szervezett sorozatból: június 29-én Bereczki Zoltán Akusztik, július 27-én pedig Náray Erika Quintet lép majd a levendulaillatba burkolózó színpad deszkáira.

5. Megújult a földvári jegyiroda és a büfé is
Annak ellenére, hogy idén még az eredeti helyszínen működik a földvári Kultkikötő, itt is több, a komfortfokozatot megemelő újdonsággal készülünk: megújul például az itteni jegyiroda és a büfé is. Előbbi a városközpontban, a posta és a játszótér ölelésében, utóbbi pedig a központi helyszínen, az árnyas park által határolt szabadtéri színházon belül kávékülönlegességekkel, speciális levendulás KULTlatte-val, balatoni borokkal, valamint színházi KULTmenüvel várja az érdeklődőket.

6. Mecénás jegy
Szintén az idei évad újdonsága, hogy a közönség a hagyományos jegytípusok mellett, 10 000 Ft értékű mecénás jegy vásárlásával is támogathatja a Kultkikötő működését, és azt, hogy a színvonalas zenei és színházi programok továbbra is részét képezzék a Balaton programkínálatának.

Nagyon sok szeretettel várjuk 2019-ben is a Kultkikötő minden helyszínén!

Teljes műsorkínálatunk ide kattintva elérhető!

Jegyvásárlás