2017.02.15.

Telt házas koncerttel indult a Kultkikötő idei szezonja

A Kossuth-díjas és Jászai Mari-díjas színésznő kedves, közvetlen személyisége elvarázsolta a közönséget a 9. évadát indító szabadtéri színházban.

A szombati városi ünnepségek során a Kultkikötő stábját is nagy meglepetés és megtiszteltetés érte, amikor Nagy Viktor, az Összpróba Alapítvány elnöke, az alapítvány nevében kitüntetést vehetett át Holovits Huba polgármestertől a 118 éves várost ünneplő rendezvényen. Az Összpróba Alapítvány a kitüntetést Balatonföldvár kulturális és művészeti életében a KULTKIKÖTŐ – Balatonföldvári Szabadtéri Színház életre hívásában és országos hírnevének megteremtésben elért kimagasló eredményei elismeréséül kapta.

A Kultkikötő június 14-től szeptember 30-ig hétről-hétre közel 150 programmal várja majd közönségét Balatonföldváron, Balatonlellén és Balatonfenyvesen. Június 21-én, szombaton délelőtt a földvári családokat az Ördögszekér Kompánia Bábtársulás „Hamupipőke” bemutatója várja. Az esti, felnőtt színházi előadások sorát az idén a kortárs német dráma egyik legnagyobb tehetsége, Marius von Mayenburg szürreális darabja, „A csúnya” című fekete komédia indítja Némedi Árpád rendezésében, a kaposvári Csiky Gergely Színház művészeinek (Takács Géza, Német Mónika, Gyuricza István és Szvath Tamás) előadásában.

Június 28-án, szombaton az Orlai Produkció és a Kultkikötő közös rendezésében Bill Manhoff komédiája, a „Bagoly és Cica” országos bemutatójára kerül sor Jordán Adél és Szabó Kimmel Tamás előadásában, és Pelsőczy Réka rendezésében.

A július és augusztus programkínálat is sokszínűnek és vendégmarasztalónak ígérkezik. Július 4-én Peter Shaffer népszerű színműve az „Amadeus” látható majd Kulka Jánossal ésKeresztes Tamással a főszerepben, a „Hitted volna?” Hernádi Judittal és Kern Andrássalmár régi nagy kedvence a balatoni közönségnek. Július 10-én Gerlóczy Márton „A csemegepultos naplója” című darabjának bemutatóján Ötvös András színművész eleveníti meg a kolbászok, a májasok, a kolozsvárik segítségével egy fiatal pesti író sorsfordító döntését és annak következményeit. Július 19-én a budapesti Játékszín „Bányavirág” produkciója látható majd László Zsolt és Stohl András főszereplésével, július 26-án pedig a kecskeméti Katona József Színház Cseke Péter rendezésével, a „Páratlan páros” című bohózattal érkezik a Kultkikötőbe.
Augusztusban a L’art pour L’art, a dunaújvárosi Bartók Kamaraszínház, a Budaörsi Latinovits Színház, a Thália Színház, az Orlai Produkciós Iroda előadásai mellett a Budapest Bár is a Balatonhoz érkezik.
Idén először határon túli társulatok bemutatói is szerepelnek a programban: a Szabadkai Népszínház a „Szomorú vasárnap” című előadással látható majd, valamint vendég lesz egy-egy előadással az Újvidéki Színház és a kassai TeatRovás is.

Forrás: sonline.hu

Jegyvásárlás