2017.02.15.

LEGYEN VÍZ A KÖZELBEN

A Balaton déli partjának kulturális védjegyévé váló, 960 fős befogadóképességű KULTKIKÖTŐ mára már hozzátartozik Balatonföldvár és környéke kulturális-turisztikai látnivalóihoz.

Az Összpróba Alapítvány által működtetett, júniustól szeptember végéig működő szabadtéri színház Magyarország leghosszabb nyári színházi programsorozatát kínálja a kisgyermekes családoktól a felnőtt, nyugdíjas korosztályig, a nyaralóvendégek, a helyi és környékbeli lakosok és a távolabbról is szép számmal érkező kultúra és színházszerető közönség számára.
Nagy Viktorral, a Kultkikötő ügyvezető igazgatójájával beszélgetett a Partlap – A Balaton lapja munkatársa.

A balatonföldvári Kultkikötő 9. évadát kezdi júniustól. Milyen újdonságokkal készülnek az idei szezonra?
Két új bemutatóval is készülünk. Június 28-án Bill Manhoff komédiája, a "Bagoly és Cica" országos bemutatójára kerül sor Jordán Adél és Szabó Kimmel Tamás előadásában. Július 10-én pedig Göttinger Pál rendezése, a "Csemegepultos naplója" látható majd. Mindkét előadás az Orlai Produkció és a Kultkikötő koprodukciójában készül. Idén először – hagyományteremtő szándékkal – határon túli színházi előadásokat is várunk. A Szabadkai Népszínház, az Újvidéki Színház, Écsi Gyöngyi és a kassai TeatRovás lesz a vendégünk egy-egy izgalmas produkcióval és olyan vendégművészekkel, mint Lajkó Félix és Krizsán Szilvia.

Lesznek visszatérő produkciók is?
Néhány nagy siker közkívánatra ismét látható majd, mint például a "Szív hídjai", a "Római vakáció" és természetesen idén is lesz Quimby. Visszatér színpadunkra Vári Éva, Benedek Miklós, Udvaros Dorottya, Kern András, Csákányi Eszter, László Zsolt, Hernádi Judit, Kulka János és Básti Juli is.
Büszkék vagyunk arra, hogy a Kultkikötőt a Balaton "legforgalmasabb" színházi-kulturális csomópontjának tartják, és bizony ez a sürgés-forgás az idén is erős lesz. Először köszönthetjük fellépőink között Halász Juditot, Hegyi Barbarát, Cseke Pétert, Szarvas Józsefet, Pásztor Erzsit, Stohl Andrást, Oroszlán Szonját, Csányi Sándort, Gálvölgyi Jánost és Szabó Kimmel Tamást is.

A gyerekek, kisgyermekes családok számára mit ajánlana?
Továbbra is nagyon fontos számunkra a gyerek korosztály, részben ezt jelzi a Kultkikötő megújult, játékos grafikai arculata, és az is, hogy június 14-én egy családi fesztivállal és Halász Judit nagyszínpadi koncertjével nyitjuk a Kultkikötőt. A "Mesés kikötő" gyerekprogramjaival az idén Balatonfenyvesen és Balatonlellén is jelen leszünk. 2014 nyara minden eddiginél több színház, koncert és gyerekprogram jegyében telik majd. És természetesen július 15. és 31. között idén is lesznek Összpróba Alkotótáborok. 2005 óta táboroztatunk az ország minden területéről és a határon túlról is fiatalokat Balatonföldváron. Minden évben igyekszünk lehetővé tenni, hogy néhány diák ingyenesen is táborozhasson velünk.

A Kultkikötő vezetése mellett Ön ismert színész is. Hogyan tudja összeegyeztetni a színpadi munkát a szervezői, menedzseri feladatokkal? A nyarat már látjuk, de látja-e, hogy színészként a köetkező évada hogyan alakul?
Én szeptemberben nyaralok. Többnyire nincs különösebb nyaralási célpont, szinte mindegy, hogy hova utazom. A legfontosabb számomra az, hogy legyen víz a közelben.

Forrás: PARTLAP – A Balaton lapja/ partlap.hu

Jegyvásárlás