2017.02.15.

A BALATON KIHAGYHATATLAN

1996 óta a Vígszínház tagja, TV-filmek és mozifilmek sztárja, 2012-ben az év szakácskönyvét írta, nyáron a Kultkikötő színpadán is láthatjuk. A Balatonról, a főzésről és a pihenésről Hegyi Barbara Jászai Mari-díjas színművésznővel beszélgetett a PARTLAP - A Balaton lapja munkatársa.

Mi a kötődése a Balatonhoz?
Gyerekként, amikor volt rá alkalom, néhány hetet nyaralhattam a Balaton mellett. Néha kibéreltünk egy házat a családommal, de én csaknyaraló, átutazó vendég lehettem itt, így mindig irigyeltem azokat a gyerekeket, akik a Balaton mellett nőhettek fel, és minden évszakban élvezhették és érezhették a Balatont. Felejthetetlen napokat, heteket tölthettem itt. Felnőttként is fontos pillanatok, sok-sok kihagyhatatlan élmény köt ide. Sokat sétáltam a Balaton partján, amikor terhes voltam, és nem sokkal később már ott tipegett mellettem a vízparton kislányom, Rozi is.

Ön nagyon elfoglalt színésznő, ebben az évadban a Vígszínházban és több külsős produkcióban is komoly szerepeket játszott. Szinte minden este színpadon van, 18 különböző produkcióban láthatja Önt közönség. Mikor jut ideje a pihenésre?
Színésznőként a színház a lételemem, fantasztikus a játékban feloldódni és létezni, így számomra a színészet nem fáradtság, hanem óriási öröm, feltöltődés és valójában kikapcsolódás is. A színház és a családom mellett a főzés is fontos szenvedélyem, amely éppúgy kreatív alkotóművészet, mint a színészet. Imádok főzni! Így aztán elkerülhetetlen volt, hogy a kedvenc receptjeimet, a családi körben történő fantasztikus főzések és vacsorák élményét, konyhai titkaimat papírra vessem, magam sem gondoltam volna, hogy ennek ekkora sikere lesz. Néhány éve jelent meg Abraka babra – Monológok a konyhából címmel a szakácskönyvem, amely a 2012-ben Aranykönyv-díjas lett. Ugyanebben a szellemben készülök a könyv folytatására, úgyhogy az idei nyár részben ezzel telik majd. Az írás és a nyári színházi munkáim mellett a családi nyaralásra Olaszországba utazunk, ahol a rokonaimnak van egy háza, így szinte minden nyáron töltünk itt egy kis időt, és New Yorkba is készülünk egy rövid időre, hogy az ott tanuló unokahúgomat meglátogassuk.   

Nyáron a Balatonon is találkozhatunk Önnel…
Egy nagyon izgalmas produkcióban, Anat Gov zenés siker-darabjában, a Happy Ending-ben lépek majd színpadra a balatonföldvári Kultkikötőben. Hamarosan kezdődnek a próbák. Az előadást Gergye Krisztián rendezi, akivel most dolgozom majd először, úgyhogy izgalommal várom a Balatont is, ahol a lángos, a hekk és a Balaton "szentháromsága" kihagyhatatlan.

Forrás: PARTLAP – A Balaton lapja/ partlap.hu

Jegyvásárlás