2017.02.08.

Időutazás – 2014.

Elérkeztünk a tavalyi évhez. Saját bemutatók (nem is egy!), önfeledt, fergeteges hangulatú koncertek, szerelmek a színpadon, határon túlról érkező előadások és az eső felett aratott győzelem! - 2014 a KULTKIKÖTŐben.

Ötvös András pedig felvillanyozó virtuozitásról tett tanubizonyságot: A csemegepultos naplója című monodrámában egymaga több mint 40 (!) szereplőt keltett életre. Az előadás kedvéért ismerkedett meg a bábművészet technikáival, és bámulatos sebességgel és humorral kezelte a legkülönfélébb tárgyakat: kolbászokat, konzerveket, felmosórudat, nylonszatyrot: mind egy-egy mulatságos és karakteres élőlénnyé változott a kezében. A nyári premier óta Ötvös András alakítását számos díjjal jutalmazták (többek között a Thealteren, a MOST FESZTen, a Thália Humorfesztiválon). Mi azon az első estén csak azt éreztük: fantasztikus a tempó és a humor, egyik gegből a másikba esünk, időnk sincs felocsúdni, máris jön egy újabb poén. Az előadás utáni közvetlen hangvételű beszélgetésen a darab alapjául szolgáló regény szerzője, Gerlóczy Márton és a rendező Göttinger Pál is mesélt az írás és a próbaidőszak kihívásairól.

A Quimby idén is fergeteges bulit tartott, és a Budapest Bár koncertjén is táncra perdült a tömeg, Lovasi András Szilvafácska című dalának buli-hangulata magával ragadott mindenkit a placcon.
A színház többször is legyőzte a szemerkélő esőt: Csányi Sándor A férfiagy – avagy nincs itt valami ellentmondás? című mono-vígjátékán és a Budaörsi Latinovits Színház A képzelt beteg című előadásán a nézők az előadásra szavaztak, mire az esőfelhők is odébbálltak.
Újdonságként több határon túli színház is vendége volt a KULTIKÖTŐnek ebben az évben. A Szabadkai Népszínház, az Újvidéki Színház és Écsi Gyöngyi előadásait is érdeklődéssel várta és szerette a földvári közönség.
A gyerekeket Halász Judit köszöntötte a KULTKIKÖTŐben (ami nem csak a piciknek, de a szülőknek is legnagyobb örömére szolgált).

 

A szezon egyik legnagyobb színházi sikere a Kecskeméti Katona József Színház Páratlan páros című komédiája volt – Szerednyey Béla és Cseke Péter főszereplésével.

Jegyvásárlás