2017.02.08.

2015 – a 10 éves KULTKIKÖTŐ programajánlója

Bővül a 10 éves Kultkikötő! Alig több mint 10 hét múlva indul a minden eddiginél nagyobb szabású, 10. nyári évad a Kultkikötőben!

A Kultkikötő a Balatonföldvári Szabadtéri Színházban igazi ünneppé varázsolja a 10. nyári évadot: a Budapest Bár zenekar szuperkoncertjével és meglepetésekkel készül a nagy születésnapi bulira – augusztus 1-én, szombaton. Ha Balatonról és nyárról van szó, ki más is kezdhetné a szezont, mint a Kultkikötőben a kezdetektől fogva fellépő KFT együttes? Ezek után nincs megállás: Földváron minden héten csütörtök esténként kamaraszínházi előadásokat, pénteken és szombaton nagyszínpadi produkciókat és koncerteket, szombat és vasárnap délelőtt gyerekelőadásokat kínálnak a nézőknek. Bogláron és Fenyvesen a péntek és a szombat a Kultkikötő-napok.

Az igazi prémium kultúr-kínálat minden műfajból a legjobbakat hozza a Balatonra, így egy helyen láthatók budapesti és az ország legkülönbözőbb pontjairól érkező vidéki teátrumok előadásai. Könnyed zenés és prózai produkciókat hoz a Kultkikötőbe a kecskeméti Katona József Színház, a Thália Színház, az Orlai Produkció, a Játékszín, a Magyarországi Szerb Színház, a Budaörsi Latinovits Színház, a Rózsavölgyi Szalon és a kaposvári Csiky Gergely Színház. Határon túli teátrumok is vendégeskednek a Kultkikötőben: a Szabadkai Népszínház és a Felvidékről érkező Écsi Gyöngyi egy-egy produkcióval lép fel. A kőszínházak mellett független színházi alkotók is megjelennek (a Neptun Brigád egy őrült komédiával, Láng Annamária és a Mezítlábas zenészek pedig egy tangó-operával). A nyári programsorozat csúcspontja minden évben a Quimby együttes koncertje – idén a zenekar július 11-én csap hatalmas bulit Balatonföldváron. 2015-ben a vendégek hosszú névsorában elismert és legendás művészeket, a szakma nagyjait találjuk: Lázár Kati, Molnár Piroska, Lukáts Andor, Benedek Miklós, Vári Éva, Takács Kati, Gálvölgyi János is a Kultkikötő színpadára lép, csakúgy, mint a fiatalok körében is rendkívüli népszerűségnek örvendő Szabó Kimmel Tamás, Csányi Sándor, Schell Judit, Kovács Patrícia, Lengyel Tamás vagy Méhes Csaba és Rutkai Bori. Idén a szervezők még színesebbé téve a műfaji palettát, újdonságként operett gálaesttel is készülnek – Peller Károly, Szendi Szilvia és a friss Kossuth-díjas Oszvald Marika közreműködésével. A kedvezményes jegyvásárlás már elindult, a honlapon a műsor menüpont folymatosan frissül és bővül, érdemes figyelni!

Jegyvásárlás