2017.02.09.

Időutazás – 2008.

Ősbemutató, előadói estek, koncertek a legkülönbözőbb műfajokból, táncszínház, stand-up, kabaré és újdonságként kézműves-foglalkozások gyerekeknek - a KULTKIKÖTŐ 2008-as évada.

A Balatonföldvári Szabadtéri Színház 2008-ban kapta ma is használatos nevét. A KULTKIKÖTŐben egyre színesebb, egyre sokoldalúbb a műsor: a szervezők lépésenként váltják valóra álmaikat. 2008-ban már a kicsiket is várják: színházi és kézművesfoglalkozások tarkítják a programot. Ebben az évadban a zenei paletta ezerszínű: a Cotton Club Singerstől Gerendás Péteren és a KIstehén Tánczenekaron át Zagarig és az Underground Dívákig sokféle műfaj kap teret. Kern András és Vári Éva egy-egy önálló esttel vendégeskedik Földváron, így Edith Piaf élete mellett egy kellékes mindennapjait is megismerhették a nézők. Szőke András stand-up esttel, a kaposvári Csiky Gergely Színház kabaréval, a Pataky Klári Társulat táncesttel érkezett. A 2008-ban még csak nemrég alakult, kortárs magyar drámák bemutatását célul kitűző KOMA Társulat a KULTKIKÖTŐben tartott ősbemutatót: júliusban Mikó Csaba Idill című emlékszimfóniája született meg a szabadtéri színpadon.

"Napsütés, színpadépítés, jó borok, jegyárusítás, kerítésfestés, telefonálás, szorongás, emailezés, szerelem, szervezés, lángos, közönség, koncert, autóvezetés, előadás, öröm, zivatar, csillagos éjszaka. Mindez a nyár s Földvár. Amikor távol vagyok, hiányzik, visszavágyom. Boldogság is ez. Nekem a balaton ma… a Kultkikötő!" Nagy Viktor: Nekem a Balaton…

Jegyvásárlás