2020.07.26.

Ezen a hétvégén sem lesz hiány kulturális programokban a Balaton-parton

A strandidő mellé koncert, monodráma, irodalmi este és egy musical-paródia is jár!

Táncolnivaló és sokszínű zene Badacsonyban, a tavalyi év sikerkönyvének színpadi adaptációja Balatonföldváron, történelmi fikció és musical-paródia Balatonszárszón, és egy „szerepcserés” irodalmi este Balatonbogláron – Grecsó Krisztián és Beck Zoltán főszereplésével. Az előttünk álló hétvégén jó időben és kulturális programokban sem lesz hiány a Balaton-parton!

Mongooz and the Magnet koncert
20
20.07.30. 21:00| Badacsony – frissTerasz
Igazán üdítő programmal, a MONGOOZ AND THE MAGNET zenekar stílusokon és országhatárokon átívelő koncertjével indítja a hétvégét csütörtökön este a Kultkikötő. A pécsi trió üde színfoltja a hazai zenei életnek: a kicsit blues-os, kicsit rock-os, kicsit pop-os, kicsit soul-os hangzásvilágot megidéző banda nem csak zeneileg sokszínű. A pécsi orvosi karon egymásra találó, nemzetközi, ír-norvég-magyar hármas öt évvel ezelőtti indulása óta gyorsan népszerűvé vált a rajongók körében, ami nem véletlen: a fiúk igazi „táncolnivaló zenét” játszanak, ami egy ilyen forró balatoni hétvégén mindenképpen csábító programnak ígérkezik. A helyszín a badacsonyi frissTerasz, ahol az üdítő dallamok és a talpalávaló mellé csodálatos panoráma, és nem mellesleg finom borok társulnak.
További információ >> | Jegyvásárlás>>

Grecsó Krisztián: Vera – Kőszegi Várszínház
2020.07.31. 20:30 | Balatonföldvár – Bajor Gizi Közösségi Ház
Grecsó Krisztián tavaly megjelent sikerkönyvéből a Kőszegi Várszínház készített színpadi adaptációt. Az idén májusban bemutatott monodráma ezen a nyáron debütál a közönség előtt. A megható darab a nyolcvanas évek Magyarországán játszódik, a főhőse Vera (Grisnik Petra alakítja) próbál eligazodni a felnőttek világában, ami azzal is jár, hogy hazugságokkal is szembesülnie kell.
Mit kezd a család sötét titkaival egy gyerek? Mit kezd a hallgatással, az évtizedekkel korábbi tragédia nyomaival, a pállott évtized kellemetlen szagával, a félrefordított tekintetekkel, az egyre kevesebb meggyőződéssel beléfojtott szóval? Ezekre a kérdéseket fejtegeti a könyv, és az annak nyomán készült darab, amelynek rendezője Göttinger Pál.
További információ >> | Jegyvásárlás>>

GUTENBERG! – Karinthy Színház
2020.08.01. 20:30 | Balatonszárszó – Csukás Színház
Homonnay Zsolt és Peller Károly színművészek formabontó musicalje, ha úgy tetszik musical-paródiája, egy történelmi fikció, egy „lehetetlen történet”, amelynek főhősei arra vállalkoznak, hogy színészek és információk NÉLKÜL készítsenek sikerdarabot. Igaz, hogy ehhez ki kell találniuk az egészet, és az összes szerepet nekik kell eljátszaniuk, de még ez sem riasztja el őket a feladattól. És hogy milyen eredményre jutnak? Kiderül, a balatonszárszói Csukás Színház szombati bemutatóján, ahol a két nagyszerű és sokoldalú művész gondoskodik majd arról, hogy a nézők rekeszizomgörccsel hagyják el a nézőteret az előadás végén.
További információ >> | Jegyvásárlás>>

BECK@GRECSÓ – zenés irodalmi est
2020.08.01. 20:30 | Balatonboglár – Kápolna amfiteátrum
Egy újabb irodalmi este, és egy újabb zseniális előadó-páros érkezik a Balaton-partra. Ezúttal Grecsó Krisztián, az ország legsikeresebb kortárs írója és Beck Zoltán, a hazai zenei élet egyik legmeghatározóbb alakja áll, vagyis ül színpadra, hogy aztán időnként szerepet cseréljenek. „Az írónál gitár van. A zenész meg felolvas”. De az este nem csak emiatt különleges: Grecsó Krisztián és Beck Zoli karantén utáni időszakban először a balatonboglári Kápolna-színpadon találkoznak (legalábbis a színpadon), és – ahogy ígérik – „beszélgetnek, mert barátok, olvasnak, mert írnak, zenélnek, mert vannak dalaik.” Igazi lélekemlő, nyári program, ahol a zenei aláfestés és a magvas gondolatok mellé festői panoráma társul.
További információ >> | Jegyvásárlás>>

JÖN! JÖN! JÖN!

Kultkikötő születésnap – Budapest Bár koncert Balatonbogláron
2020.08.07. 20:30 | Balatonboglár
A Kultkikötő 15. évadát egy hamisíthatatlan Budapest Bár koncerttel ünnepeljük. A balatonboglári eseményre a szervezők szeretettel várják a szabadtéri játszóhelyekre visszajáró közönséget és mindazokat, akik az eseményre váltott támogatói jeggyel szívesen hozzájárulnának ahhoz, hogy a kulturális programsorozat fennmaradhasson és tovább működhessen.
További információ >> | Jegyvásárlás>>

AJÁNLJUK KÖVETKEZŐ HETI ELŐADÁSAINKAT:
Bérczesi Róbert – Én meg az Ének |  23 PERC – Orlai Produkció | Ember a falvédőről – L’art pour l’art Társulat | Valódi hamisítvány – Orlai Produkció

Mesés Kikötő

BALATONFÖLDVÁR:
júl. 29. (sze) 11:00 Kagylótündér – Színes Falu Csoport
aug. 1. (szo) 11:00 Nyúlkaland – Nyáry Bábszínház
BALATONSZÁRSZÓ:
júl. 31. (p) 11:00 A székely menyecske meg az Ördög – Fabók Mancsi Bábszínháza
aug. 2. (v) 11:00 Vitéz László és az elátkozott malom – Pályi János
BALATONBOGLÁR:
aug. 2. (v) 11:00 Nyúlkaland – Nyáry Bábszínház
aug. 9. (v) 11:00 A kiskakas gyémánt félkrajcárja – Tatay Színház
BALATONFENYVES:
júl. 31. (p) 11:00 Nyúlkaland – Nyáry Bábszínház
aug. 1. (szo) 11:00 Vitéz László és az elátkozott malom – Pályi János
aug. 4. (k) 11:00 Babszem Jankó – Ziránó Színház

A gyerekelőadások teljes repertoárja elérhető:
Balatonföldvár>> | Balatonszárszó>> | Balatonboglár>> | Balatonfenyves>>

Jegyvásárlás