2023.05.26.

Csodákkal és kalandokkal vár a Mesés Kikötő!

Ez a nyár sem maradhat mese nélkül a Balaton partján! A Kultkikötő 2023-ban sem feledkezik meg a legkisebbekről: bábelőadások, színházi produkciók, koncertek és kézműves foglalkozások várják a gyerekeket június 17. és augusztus 20. között.

Akárcsak a korábbi években, a Kultkikötő idén is az ország legvarázslatosabb gyerekelőadásait hívta meg, hogy a strand, a fagylalt és a vizibicikli mellett még tovább színesítsék a balatoni nyarat. 

Közel hatvan izgalmas gyerekprodukció repít kicsiket és nagyokat a mesék birodalmába. Földváron, Szárszón, Bogláron és Fenyvesen is változatos repertoár várja a családokat, az ország legjobb gyerek- és bábszínházi társulatainak előadásában. Lesznek titkok és csodák, kalandok és nevetés, valamint – ahogyan azt a jó meséktől megszokhattuk – örök érvényű tanulságok is. 

Balatonföldváron nemcsak Mézeskalács úr történetét ismerhetik meg a gyerekek, de találkozhatnak Boribonnal is, aki semmi másra nem vágyik, csak egy jó nyaralásra – de kiderül, hogy az nem is olyan egyszerű. A Kulipintyó Villa kertjében megelevenedik majd a három kismalac, illetve a csalafinta kutyacska története, a Bőröndmesék című produkcióból pedig megtudhatjuk: egy bőrönd sokkal izgalmasabb dolgokat is tud annál, mint hogy ruhákat pakoljunk bele. 

Balatonszárszón, a Csukás Színházban számos régi kedvenccel találkozhatnak kicsik és nagyok. Az ország egyik legkedvesebb mesemondója, Csukás István meseuniverzumának lakói elevenednek meg a színpadon: Pom Pom, Mirr-Murr és Süsü is ellátogatnak a Balaton partjára. Sőt, a Sárkányfesztiválon még Ágacska történetét is megismerhetik a gyerekek. 

Balatonbogláron is a közönségkedvenceké lesz a főszerep: nem csupán a csokoládéfüggő Gombóc Artúr lép majd színpadra, de felbukkan Marék Veronika kedves kismackója, Boribon és barátja, Annipanni is. Ráadásul a nyár folyamán még az is kiderül, kikelhet-e egy csikó egy tojásból. 

Rengeteg kaland várható a Kultkikötő balatonfenyvesi játszóhelyén is: Robin Hood, a sherwoodi erdő lakóinak bátor vezére mellett a Mamlasz Királyság lakói, Százszorszép Bóbiska, a csillagszemű juhász, Lúdas Matyi és Holle anyó várja a gyerekeket. Danny Bain és Ágoston Béla pedig egy valóban nem mindennapi gyerekkoncerttel készül a nyárra. 

A rengeteg különféle mese mellett 2023 nyarán egy időtlen klasszikus is bemutatkozik a Kultkikötő színpadain. Az Összpróba és Kultkikötő Produkció legújabb előadása, a Petőfi Sándor születésének kétszázadik évfordulója alkalmából készült János vitéz nem kisebb célt tűzött ki maga elé, mint hogy újra – vagy sokak számára éppenhogy először – elmesélje két fiatal szerelmes, Jancsi és Iluska varázslatos történetét. Négy balatoni településen is megelevenednek Kukorica Jancsi kalandjai, Szilágyi Bálint rendezésében. A produkciót a földvári Kulipintyó Villában július 8-án és augusztus 5-én, a szárszói Csukás Színházban július 9-én és augusztus 6-án, a boglári művelődési házban július 6-án és augusztus 3-án, a Fenyvesen pedig július 7-én és augusztus 4-én tekintheti meg a közönség. Az előadást elsősorban 5 éven felülieknek ajánlják a készítők, de Erdős Lili és Hevesi László zenével átszőtt játéka, valamint Márkus Sándor látványos díszlete elvarázsolja a kisebbeket is.

A Kultkikötő legnépszerűbb gyerekelőadásai – akárcsak a korábbi években –  több helyszínen is bemutatkoznak. Földváron a szombat délelőtti, Szárszón és Bogláron pedig minden gyerekelőadás előtt ingyenes kézműves foglalkozás várja a gyerekeket az előadásokat megelőző órában, ahol nem csupán apró emléktárgyakat készíthetnek, de a megismerkedhetnek a környezettudatos gondolkodás alapjaival is.  

 

Bővebb információ a jegyárakról és a gyerekprogramokról: kultkikoto.hu

 

 

Jegyvásárlás