2022.08.30.

Borászok a Kultkikötőben

2022 nyarán a Kultkikötő elhatározta, hogy a borkultúra jeles hazai képviselőinek segítségével még magasabbra emeli a Balaton borrégió kiemelkedő borainak dicsfényét. E célból négy borászat együttműködésével a Kultkikötő programjain Bogláron nézőink egy-egy pohár bort kóstolhatnak a készlet erejéig, hogy megismerjék a régió borait. A színház büféjében van lehetőség a borok megvásárlására is. A négy borászat egész nyáron időszakosan 1-2 hét erejéig képviselteti magát a Kultkikötős rendezvényeken. Az alábbiakban őket mutatjuk be.

Hujber Pincészet – július 1-17.
Családi gazdaságunk közel 20 hektáron termeszt szőlőt Balatonbogláron. A szőlőművelést a nagyszülők kezdték el hobbiból, mára azonban az egész családot foglalkoztató hivatássá vált. Boraink nagy része reduktív technológiával készül, ennek köszönhetően a borok megőrzik gyümölcsösségüket, zamatosságukat. Fő fajtáink a Chardonnay, Irsai Olivér, és a Muskotályos fajták.
A borok mellé az alábbi előadásokat “kínáljuk”: 
2022. júl. 2. – Kartonpapa /Csiky Gergely Színház/
2022. júl. 9. – Beck@Grecsó – Hoztunk valamit magunkból
További információ >>

Podmaniczky Pince – július 18-31.
Családunk már több generáció óta foglalkozik szőlőtermesztéssel és borkészítéssel. A Balaton déli partjára, Balatonföldvárra 1979-ben költöztünk. Itt rögtön egy kisebb szőlőskertet vásároltunk és pincét építettünk. Akkoriban még csak hobbiként gondoltunk a borászkodásra, de az évek múlásával a birtok közel 20 hektárnyi szőlővel bővült, pincénk, feldolgozónk korszerűsödött.
A borok mellé az alábbi előadásokat “kínáljuk”: 
2022. júl. 23. – A GRUND – vígszínházi fiúzenekar koncert
2022. júl. 31. – Loveshake: Az élet összeráz – Rezes Judit és Szabó Győző
További információ >>

Kalász Pincészet – augusztus 1-14.
Kalász László és fia, Győző családi pincészete közel 10 hektáros területen gazdálkodó, saját borászattal rendelkező gazdaság. Borainkat nagyobbrészt folyóborként értékesítjük. Zászlóshajónk a szőlő fővárosaiból, Szőlősgyörök ősi szőlőtermő helyéről – Banyászóról és Lakitetőről –, valamint Balatonboglár-Szőlőskislak határán fekvő Matacs dűlő kiváló termőhelyekről szüretelt Királyleányka-Rizlingszilváni cuvée. Nem kevésbé népszerűek Merlot, Muscat Ottonel, Zöldveltelini boraink.
A borok mellé az alábbi előadásokat “kínáljuk”: 
2022. aug. 6. – Az élet értelme  –  Egypercesek száz percben – Mácsai Pál és Lukács Miklós estje
2022. aug. 13. – Minden lében három kanál – Körúti Színház
További információ >>

Katona Borház – augusztus 15-31.
A Katona Borház Kft. 1996 őszén alakult, jelenleg 45 hektáron termeszt szőlőt a Balatonboglári Borvidéken, 2006 óta pedig 1 hektárt művelünk Tokaj Hegyalján! Családunk fiatalabb tagjai új színt visznek a vállalkozás életébe, a technológia jól összefér a hagyományokkal. Boraink a nyári napsugarat, az aranyló fürtöket, a tavaszi friss erőt és a termékeny földet rejtik palackba. Az eredmény: tiszta, gyümölcs ízű, zamatos borok, finom savtartalommal.
A borok mellé az alábbi előadást “kínáljuk”: 
2022. aug. 27. – LIAison  – Pokorny Lia zenés estje
További információ >>

Jegyvásárlás