2020.10.15.

A nyár véget ért, de a Kultkikötő ősszel is folytatódik!

Bár a 2020-as nyári évad véget ért, a Kultkikötő ősszel is folytatódik! A kezdeti időszakban kizárólag szabadtéri játszóhelyeken zajló programsorozatunk az elmúlt 15 évben egy négy évszakon át működő összművészeti fesztivállá fejlődött. Ahogy a korábbi években, ősszel, tavasszal és télen is számos kulturális programot szervezünk a Balaton-környéki településeken, de közben az utánpótlásról sem feledkezünk meg…

A Kultkikötő már évek óta több mint egy nyári kaland. A stábunk folyamatosan azon dolgozik, hogy a Balaton környékén élő és pihenő közönségünk az év többi részében se maradjon minőségi kulturális kikapcsolódás nélkül. Ennek megfelelően a munka nem állt meg, folyamatosan szervezzük az programokat: állandó játszóhelyeinken, többek között Balatonföldváron, Balatonszárszón és Balatonbogláron évszakonként egy felnőtteknek és egy gyerekeknek szóló előadást is bemutatunk. De jelen vagyunk az északi parton, sőt, a Dunakanyarban is: október 24-én Badacsonyban, a Hableány Bisztró és Borbárban Iván Szandra és Jász András „I heart swing” című zenés estjével, a Váci Dunakanyar Színházban pedig Beck Zoltán és Vecsei H. Miklós szerzői estjével készülünk” – közölte Nagy Viktor.

A Kultkikötő alapító igazgatója arról is beszámolt, hogy november és december hónapban Balatonbogláron már a felújított Varga Béla Kulturális Központban – a járványügyi óvintézkedések betartásával – valósulnak meg a helyi programok.

Zöldül a Kultkikötő
További újdonság programsorozatunk életében, hogy több neves kőszínházzal egyetemben csatlakoztunk a Jövő Nézőiért – Zöld Színház Projekt programhoz. Az öko-tudatos színházi együttműködés tagjai a környezetvédelem mellett elkötelezett intézmények, társulatok és egyesületek vállalták, hogy a közösen meghatározott törekvések és irányelvek mentén működnek.
A Miskolci Nemzeti Színház, a Rózsavölgyi Szalon, a Szentendrei Teátrum, a Bartók Kamaraszínház, a Katona József Színház, az Örkény István Színház, a FÜGE Produkció, a Csiky Gergely Színház, a Stúdió K Színház és a Kultkikötő vállalták, hogy saját szervezésű programjaikon a jövőben lesz Zöld Sarok, kineveznek egy zöld nagykövetet, valamint bevezetik a szelektív hulladékgyűjtést. Ezen felül lesznek környezettudatos akciók és más, a fenntartható működést támogató aktivitások is.

Fókuszban a tehetséggondozás
Ezek mellett az értékek mellett továbbra is fontos kulcsszó a Kultkikötő életében a tehetséggondozás és az edukáció. „Mostantól nyolc hónapon át hat Balaton-környéki település általános iskolájába visszük el a beavató színházi előadás-sorozatunkat, de ezzel párhuzamosan megkezdődött a 2021-es nyári évad tervezése is. Ebben a bizonytalanságban talán ez most a legnehezebb feladat, de ahogy az elmúlt, több mint 15 évben, reméljük, hogy ezután is

számíthatunk a közönségünkre”

– tette hozzá Nagy Viktor.”

Várjuk Önöket sok szeretettel programjainkra, folyamatosan bővülő műsorkínálatunk elérhető ide kattintva!

Jegyvásárlás