2020.08.27.

A Sándor Mátyás című darab ősbemutatóval búcsúzik a nyári Kultkikötő

Egy nagyívű színházi előadás ősbemutatójával zárja a 2020-as nyári szabadtéri színházi évadot a Kultkikötő. A Jules Verne nagy sikerű könyve nyomán készült monumentális előadás egy elképzelt magyar szabadságharcos életét mutatja be.

Sándor Mátyás története a ’80-as években vetített, hatrészes tévéfilmsorozatból is ismerős lehet. A Bujtor István főszereplésével futó, magyar-francia-olasz-NSZK koprodukcióban készült széria nagy büszkeséget jelentett az akkori generáció számára, hiszen a kalandfilm magyar vonatkozású történelmi eseményeket dolgozott fel.

Ezt a szerelemmel, cselszövéssel és ármánnyal átszőtt történetet gondolta újra, és álmodta színpadra a Bartók Kamaraszínház. Az eredmény egy rendkívül nagyívű és mozgalmas produkció lett: a most szombaton (2020.08.29.), Balatonbogláron, a Kápolna Színpadon bemutatásra kerülő darab az alkotók szándéka szerint állandó figyelemre és gondolkodásra, a történelmi helyezettekkel való azonosulás szándékára serkenti majd a nézőket.

Jegyvásárlás>>

De azok sem fognak csalódni, akik egy sodró lendületű, katartikus színházi élményre vágynak: a színészek és a sokféle táncszínházi eszközt felvonultató tánckar révén egy olyan történet bontakozik ki a látványos díszletek között, amelynek tanulságai és hősei még sokáig velünk maradnak. A címszerepet Őze Áron alakítja.

Jegyvásárlás>>

Büszkék vagyunk rá, hogy ennek a monumentális produkciónak a bemutatója a Kultkikötőben lesz. Ez az előadás, mind mondanivalóját, mind pedig jelentőségét tekintve tökéletes és méltó záróakkordja ennek az örömökben és kihívásokban egyaránt bővelkedő, 2020-as nyári évadnak. Bízunk benne, hogy sok nézőnk velünk tart majd ezen az estén!” – fűzte hozzá Nagy Viktor, a Kultkikötő alapító igazgatója.

A nyári Kultkikötő záróhétvégéjének további programjai:

HOZTAM VALAMIT A HEGYEKBŐL – MEZEI MÁRIA – TÓTH AUGUSZTA ÖNÁLLÓ ESTJE
DÁTUM: 2020.08.28. 20:30, HELYSZÍN: BALATONFÖLDVÁR – BAJOR GIZI KÖZÖSSÉGI HÁZ

Sándor Mátyás
DÁTUM: 2020.08.29. 20:30, HELYSZÍN: BALATONBOGLÁR

Mesés Kikötő
A Kultkikötő a legkisebbeket is szeretettel várja az alábbi helyszíneken:
Balatonföldvár>> | Balatonszárszó>> | Balatonboglár>> | Balatonfenyves>>

Jegyvásárlás