2017.08.05.

A kánikulában is dübörög a Kultkikötő

Ismét egy változatos augusztusi hétvégével készül a Kultkikötő fáradhatatlan csapata. Zenés produkcióban és vígjátékokban sem lesz hiány a nagy kánikulában. Jön Rúzsa Magdi, a Budapest Jazz Orchestra, a Thália Színház előadásával Szabó Győző, Gubás Gabi és Bogláron debütál a Grönholm-módszer is.

Parti Nagy Lajos Az étkezés ártalmasságáról című művének szabadtéri bemutatója a balatonföldvári Kultkikötőben látható augusztus 10-én este. Az Orlai Produkciós Iroda előadása valóban termékbemutató előadás, a főhős, bizonyos Fibinger tragikomikus nagymonológja, élet-áriája haknikörútja egy állomásán, egy sokat látott, vidéki művelődési ház színpadán. Jóllehet, a főhős „az étkezés”-ről beszél csillapíthatatlanul, de életről, halálról, szerelemről, szól, a szenvedélyről, az olthatatlan, kéjes dühről, amivel az ember be akarja kebelezni a másikat, magát, a világot, míg el nem dől vele önnön börtöne és temploma, a kalodányi test. A főszerepben Mészáros Máté, a rendező Znamenák István.

2011. november 16-án bemutatott Magdaléna Rúzsa koncert vallomásokkal estjét eddig 60 ezer ember látta, mely a Pesti Színház repertoárjában immár a hatodik évada látható. 2013-ban az Egyszer, a Szerelem, 2014-ben a Nélküled, és az Ég és föld, 2015-ben az Április és a Tejút, 2016-ban az Érj hozzám című dalok nagy slágerek lettek, s ez tovább növelte, erősítette az énekesnő népszerűségét. 2015-ben indult az Angyal mellettem duett turné Presser Gáborral, eddig 28 városban mutatták be nagy sikerrel, telt házzal előadásukat. 2016. február 26-27-én 18 ezer ember előtt adott dupla koncertet a Budapest Arénában. 2016. november 25-én jelent meg az Érj hozzám című stúdió album, és a dupla telt házas Aréna koncert cd/dvd kiadvány. Most a balatonföldvári Kultkikötőbe várja közönségét augusztus 11-én este.

Felhőtlen nyárestét ígér a Thália Színház Bérgyilkos a barátom című előadása augusztus 12-én este. A francia bohózatszerző (Balfácánt vacsorára, Magas szőke férfi felemás cipőben) halálosan mulatságos és képtelenül érzelmes darabja igazi világsiker, többször megfilmesítették, jelenleg is játsszák a londoni West Enden. Most Vida Péter rendezésében látható Tamási Zoltán, Gubás Gabi, Szabó Győző, Mózes András, Banovits Vivianne és Hajmási Dávid előadásában. Az este különlegessége, hogy a főszerepben a Kultkikötő alapító igazgatója, Nagy Viktor látható.

A Thália Színház, Kultkikötő és a Ridzi Produkciós iroda közös bemutatója a Grönholm-módszer, a premier előadás 11-én este látható a balatonboglári Kultkikötőben. A fiatal színművész, Mózes András első rendezésében Szabó Erika, Bán Bálint, Borsányi Dániel és Domokos Zsolt lép színpadra. A Grönholm-módszer egy különös állásinterjú és négy elszánt jelentkező története, aminek végére a néző is a döntés részese lesz.

Nem kevesebbre vállalkozott Magyarország első számú jazz-nagyzenekara, a nemzetközileg is ismert és elismert Budapest Jazz Orchestra, minthogy valószínűleg egyedüliként a világon megpróbálja a legendás Queen együttes dalait jazz-es köntösbe öltöztetni. Az estén felhangoznak a Queen megkerülhetetlen slágerei – természetesen egyedi hangszerelésben, de olyan kevésbé ismert dalok is helyet kaptak a műsorban, melyek hallatán a közönség vélhetően el sem fogja hinni, hogy ezek ugyanazon együttes alkotásai. A tervek szerint ez az este egy olyan kivételes zenei főhajtás lesz, mely bebizonyítja, hogy a különböző műfajok ténylegesen átjárhatók úgy, hogy egy új minőség szülessen. Ezt bizonyítja a projekt iránti komoly nemzetközi érdeklődés is. A Budapest Jazz Orchestra nem kisebb neveket nyert meg a produkcióhoz énekesnek, mint: Wolf Kati, Urbán Orsi, Mujahid Zoltán, akik augusztus 12-én este játszanak és énekelnek majd együtt a boglári Kultkikötőben.

Mikó István Svejk vagyok című előadásával érkezik augusztus 10-én este a fenyvesi Kultkikötőbe. A címlapon ez áll: zenés sörözgetés egy derék katonával és a közönséggel egy részben. Az előadás ajánlója pedig így fogalmaz: „Nagy idők nagy embereket kívánnak. Vannak szerény, fel nem ismert hősök, akiket nem dicsőít a történelem, mint Napoleont. Jellemrajzuk elhomályosítaná még makedóniai Nagy Sándor dicsőségét is. Manapság, a prágai utcákon járva, találkozhattok egy ütött-kopott férfival, aki maga sem tudja, milyen jelentős szerepet játszott a mostani nagy idők történetében. Szerényen megy a dolga után, nem zaklat senkit, és őt sem zaklatják interjúért az újságírók. Ha megkérdeznétek, hogy hívják, egyszerűen és szerényen így felelne: Svejk vagyok…”

A gyerekeket Földváron szombaton és vasárnap délelőtt, Bogláron pénteken és vasárnap délelőtt, míg Fenyvesen kedden, pénteken és szombaton délelőtt várják izgalmas előadások. A Mesés Kikötőbe jön Ruttkai Bori Bandája, A zöldszakállú király és a Csicseri történet.

Jegyvásárlás