2017.08.10.

BorKultúra a Kultkikötőben | Laposa Birtok

A balatonföldvári Kultkikötőben minden hétvégén bemutatkozik egy híres borászat. Ezen a héten a Laposa Birtok borai kerülnek reflektorfénybe.

Kóstolja meg a Laposa Birtok borait! Az Étkezés ártalmasságáról és a Bérgyilkos a barátom című előadás, valamint Rúzsa Magdi koncertje alatt a Laposa Birtok pazar borkínálatából válogathat. A Laposa Birtok a Balatoni Kör tagja.

A Laposa Birok pincészetében alapvetően fehérborokat készítenek. A Badacsonyi borvidékre jellemző, tradicionális, helyi szőlőfajtákkal dolgoznak. Évente összesen kb. 250.000 palack Olaszrizling, Rajnai rizling, Szürkebarát, Kéknyelű, Furmint és Juhfark készül a pincészetben.

Borainkkal – amelyeknek intenzitását és tisztaságát korszerű technológiák alkalmazása adja – igyekeznek megmutatni a bazalthegyek minden szépségét. Alaptételeik (Friss, Illatos és Rosé) gyümölcsösebbek, könnyedebbek, míg komolyabb boraiknál hangsúlyosabban van jelen a termőhelyre jellemző ásványosság, amely minden esetben eleganciával párosul.

A borkészítésnél a könnyedségbe zárt komplexitásra törekednek: a borokban legyen benne minden íz, legyenek jó ivásúak, mutassák meg a termőhely és a fajta jellegzetességeit– vigyáznak azonban arra, hogy ne legyenek hivalkodók és túlzók.

Jegyvásárlás