2022.06.15.

Varázslatos kalandok a Mesés Kikötőben!

A Kultkikötő 2022-ben sem feledkezik meg a legkisebbekről! Bábelőadások, színházi produkciók, koncertek és kézműves foglalkozások várják július 1. és augusztus 28. között a gyerekeket, akik nemcsak Süsü, Boribon, Kippkopp és Pom Pom történetével ismerkedhetnek meg, hanem együtt énekelhetnek Gryllus Vilmossal és a Rutkai Bori Bandával is. 
Közel száz izgalmas gyermekprogramot válogatott össze a Kultkikötő legénysége, melyek Földvártól Alsóörsig a mesék birodalmába repítenek. Lesznek titkok, csodák, beszélő állatok, és természetesen – ahogyan azt a jó meséktől megszokhattuk – örök érvényű tanulságok, az ország legjobb gyermek- és bábszínházi társulatainak tolmácsolásában. 

Földváron nemcsak a furfangos Csizmás kandúr történetét és az erdők varázslatos lakóinak titkait ismerhetik meg a gyerekek, de találkozhatnak Jack-kel, a megmentővel, megtanulhatják a tevék táncát, és segíthetnek Pulcinellának is, hogy kalandok sorát kiállva újra énekelhessen. Sőt, még Robin Hood kalandjainak is a részesei válhatnak a Kulipintyó Villa udvarán.
Szárszón örök klasszikusok tűnnek fel a színpadon: Dorka, Toto, a Madárijesztő, a gyáva Oroszlán és a Bádogember az Ózhoz vezető utat keresik, Pom Pomnak és Picúrnak pedig a fogságba esett Gombóc Artúrt kell kiszabadítania. A gyerekszínházi előadások mellett koncerteknek is otthont ad a Csukás Színház: Gryllus Vilmos Kicsi út, hová mész?, a Rutkai Bori Banda pedig Laton-Laton Balaton című produkciójával lép fel.
Az olyan örökérvényű klasszikusok mellett, mint a Piroska és a farkas vagy A három kismalac, Csukás István meseuniverzumának lakói is megelevenednek a Balatonboglári Varga Béla Városi Kulturális Központ nézőterén. Van, aki nem ismeri Süsü vagy Mirr-Murr nevét? Aligha! De ha mégis akad, aki még nem találkozott velük, hát most itt az alkalom! A Csukás-mese – Süsü és barátai című előadás remek szórakozás az egész családnak.
A fenyvesi KultúrTérben is rengeteg kaland várható: Babszem Jankó leküzdi az összes elébe kerülő akadályt, Vackor az iskolával barátkozik (több-kevesebb sikerrel), a csodálatos kincses paripa egy szerelmespárnak segít legyőzni az elébük gördülő akadályokat. Gerzson és Ödön, a két kelekótya haramia pedig lehetőséget kapnak rá, hogy hőssé váljanak, és megmentsék a királylányt.
S ha ez nem volna elég, 2022-ben már a Balaton északi partja sem marad mese nélkül! Az alsóörsi AMFI-ban Boribon és Annipanni felejthetetlen nyaralásra indul, Kippkopp játszótársat keres magának, egy elkóborolt kiscica pedig izgalmas kalandokba keveredik az erdei strandra vezető úton.  

A legnépszerűbb előadások több helyszínen is láthatók lesznek a nyár folyamán. Földváron, Szárszón és Bogláron pedig ingyenes kézműves foglalkozás is várja a gyerekeket az előadásokat megelőző órában, ahol nem csupán apró emléktárgyakat készíthetnek, de a megismerkedhetnek a környezettudatos gondolkodás alapjaival is.  

Bővebb információ a jegyárakról és a gyerekprogramokról>>

Jegyvásárlás