2022.06.14.

Bemutatkozik a Hujber Pince

2022 nyarán a Kultkikötő elhatározta, hogy a borkultúra jeles hazai képviselőinek segítségével még magasabbra emeli a Balaton borrégió kiemelkedő borainak dicsfényét. E célból négy borászat együttműködésével a Kultkikötő balatonboglári programjain nézőink egy-egy pohár bort kóstolhatnak a készlet erejéig, hogy megismerjék a régió borait. A színház büféjében van lehetőség a borok megvásárlására is. A négy borászat egész nyáron időszakosan 1-2 hét erejéig képviselteti magát a Kultkikötős rendezvényeken. Július első két hetében a Hujber Pincészet tételeit kóstolhatjuk Balatonbogláron, ismerkedjenek meg a borászattal.

Családi gazdaságunk közel 20 hektáron termeszt szőlőt a Balaton déli partján, Balatonbogláron. A szőlőművelést a nagyszülők kezdték el hobbiból, mára azonban az egész családot foglalkoztató hivatássá vált ez a szenvedély. Boraink nagy része reduktív technológiával készül, ennek köszönhetően a borok megőrzik gyümölcsösségüket, zamatosságukat.  Fő fajtáink a Chardonnay, az Irsai Olivér, és a Muskotályos fajták, de igen nagy mennyiségben termesztünk Zöld veltelínit , Cabernet Sauvignont és Zenitet is.

Pincénk 2000 óta tagja a Dél-Balatoni Borútnak, ami jelentős előrelépés volt a Hujber Pincészet számára. Azóta borászatunk rengeteget fejlődött, és a mára már felcseperedett fiatal generáció újabb lendületet hozott a cég számára. Mivel buborékos borainkkal szép sikereket értünk el, nemrég belevágtunk a pezsgőkészítésbe is, ami szintén egy nagy mérföldkő számunkra. Boraink igen sokszínűek, sokféle fajtával és technológiával dolgozunk. Célunk, hogy csak minőségi borokat adjunk ki a kezünkből és mindenki megtalálhassa az ízlésének megfelelő tételt.

A borok mellé az alábbi előadásokat „kínáljuk”: 
2022. júl. 2. – Kartonpapa /Csiky Gergely Színház/
2022. júl. 9. – Beck@Grecsó – Hoztunk valamit magunkból

Kapcsolat:
Hujber Pincészet – 8630 Balatonboglár, Munkácsy utca 116.
tel.: +36 30 254 14 20 Hujber László | tel.: +36 30 394 25 72 Hujber Attila
[email protected] | www.facebook.com/hujber.pinceszet

Hujber Pincészet kínálata

Jegyvásárlás