2018.06.01.

Te mikor voltál utoljára szabadságon?

Schell Juditot azt utazás kapcsolja ki, Varga Livius a természetben és a vízparton tud feltöltődni, Szabó Győző és Rezes Judit az aktív pihenést részesíti előnyben; akárcsak Nagy Viktor, aki a Kék Túrára jár kikapcsolódni. A pihenés, a szabadság mindenkinek mást jelent, de közös probléma, hogy nem jut elég belőle. Erre szeretné felhívni a figyelmet a Kultkikötő #szabadságON kampánya, amelyben ismert művészeket kérdeztek – többek között arról, hogy mikor voltak utoljára szabadságon. Vagy csendben. Vagy úgy egyáltalán mikor aludták ki magukat utoljára rendesen.

Most kezdődik majd a munka, amikor hazamegyek, mert még szöveget kell tanulnom, a múltkor is azon aludtam el (…) aztán indul a reggel: elkészítem a gyerekek reggelijét, valahogy összekészülök én is. Aztán Boldizsár elmegy iskolába, Borikát viszem az oviba, utána a kutyát még egy sétára, kutya haza, én be a színházba, akkor próba; próba után már nem nagyon van időm ebédelni, mert utána sietek Borikáért az oviba, akkor vele haza, aztán uzsonna, be az edzésre, onnan Boldizsárért megyek az edzésre, aztán vele haza, majd uzsonna, és ha szerencsém van, akkor jöhetek pihenni a színházba, mert előadásom van” – sorolta Schell Judit, amikor arra kértük, hogy ossza meg velünk egy átlagos hétköznapját.

Nem kell az ország legismertebb és legelfoglaltabb zenészének vagy színészének lenni ahhoz, hogy ez a rutin ismerős legyen, és sajnos csak kevesek kiváltsága, hogy ezeket a fáradalmakat rendesen kipihenjék, egy hétre, vagy esetleg annál hosszabb időre a szó szoros értelmében szabadságon legyenek. 

Erre szerette volna felhívni a figyelmet a Kultkikötő júniusban induló #SZABADSÁGON kampánya, amelyben a nyáron a Balaton-partján is fellépő művészek beszélnek őszintén arról, hogy számukra mi jelenti a kikapcsolódást, a feltöltődést és a szabadságot. Nagy Viktor, Schell Judit, Szabó Győző, Rezes Judit és Varga Livius többek között olyan elgondolkodtató kérdésekre is válaszolt az interjúkban, hogy mikor látták utoljára a naplemenetét, vagy mikor voltak utoljára egy órán keresztül csendben.

Az interjúknak talán az volt a legérdekesebb része, amikor arra kértük a művészeket, hogy idézzék fel a legszebb nyári emléküket, egy percen keresztül, csendben és csak ezt követően meséljék el, mire gondoltak… Reméljük, hogy a kampány másokat is elgondolkodtat majd azzal kapcsolatban, milyen nagyon fontos lenne, hogy feltöltődjenek, kikapcsolódjanak, közös élményeket szerezzenek, és minőségi időt töltsenek egymással. Ez fontos és nélkülözhetetlen ahhoz, hogy aztán helytálljunk a hétköznapokban – fogalmazott Nagy Viktor, a Kultkikötő alapító igazgatója.

Az önfeledt kikapcsolódáshoz a Kultkikötőben természetesen idén nyáron is adottak lesznek a feltételek: többek között a már említett művészek is fellépnek majd a Balatonföldváron, Balatonfenyvesen, Balatonbogláron és Badacsonyban található játszóhelyeken; a június 22-én kezdődő évadban rekordszámú előadás, színházi darabok, koncertek és gyermekprogramok várják a tartalmas kikapcsolódásra vágyó közönséget.

A #SZABADÁSGON kampány interjúi a Kultkikötő Facebook-oldalán és a Youtube-csatornáján is elérhetők, míg a 2018-as évad teljes programkínálata itt található.

2018.06.01. péntek 9:21

Jegyvásárlás