2018.07.14.

Szabó Balázs Bandája koncert, Varsói melódia bemutató, Dolák-Saly Róbert önálló estje – Tengernyi programmal várja a kultúra szerelmeseit a Kultkikötő

A következő hétvégén sem lesz hiány kulturális programokban a Balaton-parton. A Balatonföldváron, Balatonbogláron, Balatonfenyvesen és Badacsonyban látható és hallható produkciók közül kiemelkedik a Varsói melódia című darab országos bemutatója, de Balatonföldvárra érkezik Szabó Balázs Bandája, valamint Tompos Kátya és Hrutka Róbert közös koncertje, a Holdjárat is. Az abszurd humor szerelmesei sem maradnak program nélkül: ezen a hétvégén Balatonfenyvesen fellép Dolák-Saly Róbert, de nem feledkezünk meg a családokról sem: szinte minden napra jut egy-egy nívós gyerekprogram is.

Varsói melódia – ORSZÁGOS BEMUTATÓ – Orlai Produkció
DÁTUM: 2018.07.19. 20.30
HELYSZÍN: BALATONFÖLDVÁR

Van a politika, és van a szerelem. Ennek a két dolognak elvileg semmi köze egymáshoz. De volt, hogy volt. Van, hogy van. Milyen kár.
A Kultkikötő soron következő hétvégéje az Orlai Produkció országos bemutatójával indul. Július 19-én először itt láthatja a közönség a Varsói Melódia című darabot. Leonyid Zorin történelmi korszakokon és életszakaszokon átívelő klasszikusában 1968-ban Törőcsik Mari és Sztankay István játszották a főszerepeket, és akkor a mű óriási sikert aratott a nézők körében. A 2018-as előadást Kocsis Gergely rendezi, a főszereplő pedig Tompos Kátya és Adorjáni Bálint lesz. 

Dolák-Saly Róbert estje: A beszélő kenguru
DÁTUM: 2018.07.19. 21.00
HELYSZÍN: BALATONFENYVES

Abszurd jelenetek, dalok, diafilmek.A műsorban szerepel a legendás Besenyő család „zsenilis” öregje: Anti bácsi, megjelenik Naftalin Ernő „ötletológus”, aki jó szokása szerint tudományos előadása ürügyén piszkálja a közönséget, és gyakran feltűnik a harsány Leopold-mester, aki legsikeresebb diafilm-vetítéseit közvetíti élőben és halóban, már amennyiben értelmezhető ez utóbbi jelző, mert szerintünk nem. Persze a szerző válogat legnépszerűbb abszurd dalaiból is.
Meghívott „meglepetésvendég” a l’art pour l’art-os PETHŐ ZSOLT, akitől közös jelenetek és dalok előadását reméli a szerző teljes joggal. Zsolt a tervek szerint megszólaltatja a mára már igencsak elszemtelenedett Pandacsöki Boborjánt is, aki minden lehetőséget megragad, hogy a címadó jelenetben felrúgja az eredeti műsortervet.

Szabó Balázs Bandája
DÁTUM: 2018.07.20. 20.30
HELYSZÍN: BALATONFÖLDVÁR

A Kultkikötő soron következő hétvégéjének legjobban várt produkciója a Szabó Balázs Bandája koncert. A dalszerző-énekes, multiinstrumentalista zenész, bábszínész és mesemondó A Suhancos zenekarból való távozása után 2009-től már saját bandája élén énekel, gitározik, hegedül és kavalozik – és milyen jól teszi! Miközben gyerekkori álmát váltja valóra (hogy egyszer saját zenekara legyen), rendszeresen és hivatásszerűen él két másik szenvedélyének: a táncháznak, illetve a bábszínészetnek. A magyar népzenét a könnyűzene különböző válfajaival és gyakran klasszikus zenei hangszereléssel ötvöző Szabó Balázs Bandája július 20-án a Kultkikötőben is fellép. A zenekar állandó vendége a meghatározó fesztiváloknak, az elmúlt években számos teltházas koncertet adtak Magyarországon és külföldön. Ez minden bizonnyal a Kultkikötőben is így lesz, ahol felcsendülnek majd az eddig megjelent albumok legismertebb dalai, köztük a Bájoló, és a Hétköznapi.

ELMARAD!!! Halpern és Johnson – Gólem Színház
DÁTUM: 2018.07.20. 21.00
HELYSZÍN: BALATONBOGLÁR

Az oroszlán télen – Orlai Produkció
DÁTUM: 2018.07.21. 20.30
HELYSZÍN: BALATONFÖLDVÁR

Plantagenet Henrik, a nagy angol király hatalmas birodalmat épített, melyhez elfoglalta Franciaország nagy részét is. Karácsonyra összehívja családját, hogy rendelkezzen az ország jövőjéről. Összecsapásaik, a hatalomért folytatott harcuk, egymást kijátszására tett folyamatos kísérleteik vérre menően szellemes helyzeteket teremtenek, melyek egytől egyig a képzelet művei. A szerző szavaival: "Sokat olvastam ezekről az emberekről, alaposan tanulmányoztam az életüket, és elképzeltem, mit érezhettek, gondolhattak, mondhattak, mit akarhattak az élettől. De hogy valójában kik voltak, azt sohasem fogjuk megtudni." A darab nagy sikereket arat világszerte a színpadokon, kitűnő filmváltozatában pedig Peter O’Toole és Katharine Hepburn játszotta a főszerepeket. A Kultkikötőben július 21-én látható Orlai Produkcióban pedig Gálffi László,Hernádi Judit és Schruff Milán alakítják a főbb szerepeket.

Holdjárat – Tompos Kátya
DÁTUM: 2018.07.21. 21.00
HELYSZÍN: BALATONBOGLÁR

Hrutka Róbert (gitár) és Kalmus Felicián (cselló)
A Holdjárat misztikus utazás, melynek a végén felkavaró vagy épp megnyugtató, összeolvasztó vagy szétválasztó, múlhatatlan vagy illékony szerelmek várnak ránk. Ehhez az újabb utazáshoz Kátya ismét Hrutka Róbertet kérte fel útitársnak. Azonban ezúttal már nem a Kátya számára kedves dalokat dolgoztak át közösen, ahogyan a Keresztül Európán album esetében tették: az új lemezre 10 vadonatúj dal született. A dalok szövegét szinte minden esetben Tompos Kátya írta. A bensőséges, helyenként elgondolkodtató, helyenként vicces, de mélyen a lelkéből fakadó történeteket mind-mind az élet ihlette. Valamennyi vers egy darab a színésznő lelkéből, ablak a világára. A Holdjárat koncert műsorában természetesen az új album dalai mellett a régi kedvencek is helyet kaptak.

A színházi előadások, a koncertek és a gyerekprogramok mellett a filmművészet szerelmesei is megtalálhatják számításaikat a Kultkikötőben: 2018. június 24-től augusztus 12-ig minden vasárnap 21:00 órakor könnyed, nyár-esti kultfilmekkel várjuk a közönséget Balatonbogláron. Időpontok: júl. 22., 29. és aug. 5., 12. (kezdés: 21:00 órakor). A Kultkikötő KertMoziban olyan klasszikus filmeket vetítünk, mint a Whiplash, a Vademberek hajszája, a The Brothers Bloom, a Lopott szépség, vagy az Ave, Cézár. A belépés ingyenes. Helyszín: Kultkikötő – Balatonboglár 

Gyerekprogramok a Kultkikötőben:

Balatonföldvár:
Júl. 21. (SZO) 11:00 Mimóka (Méhes Csaba)
Júl. 22. (V) 11:00 Szegény ember és a róka (Nyáry Bábszínház)
Balatonboglár: 
Júl. 20. (P)  11:00 Szegény ember és a róka (Nyáry Bábszínház)
Júl. 22. (V)  11:00 Mimóka (Méhes Csaba)
Balatonfenyves: 
Júl. 17. (K) 11:00 A kerek kő (Nyáry Bábszínház)
Júl. 18. (SZE) 11:00 Danny mesél: The Gingerbread man
Júl. 20. (P) 11:00 Mimóka (Méhes Csaba)
Júl. 21. (SZO) 11:00 Szegény ember és a róka (Nyáry Bábszínház)
Badacsony – frissTerasz:
Júl.18. (SZE) 18:00 Lali, a lila ló – Eszményi Viktória és Heilig Gábor
Júl. 22. (V) 18:00 Mimóka

2018.07.14. szombat 16:14

Jegyvásárlás