2018.07.20.

Túszdráma, Experidance, Molnár Piroska, Mogács Dániel, Csányi Sándor, Kálloy-Molnár Péter önálló estje

'- Újabb fergeteges hétvége következik a Kultikötőben

Mi és Ők – Orlai Produkció

DÁTUM: 2018.07.26. 20.30
HELYSZÍN: BALATONFÖLDVÁR

A Kultkikötő törzsközönsége már megszokhatta, hogy a felhőtlen szórakozást garantáló darabok mellett elgondolkodtató, komolyabb előadások is helyet kapnak a repertoárban. Ez most csütörtökön (07.26.) sem lesz másként. Ezúttal egy különösen nehéz témát, a 2004-es beszláni túszdrámát feldolgozó, kamaradarab, a Mi és Ők lesz látható a földvári helyszínen. A holland Carly Wijs által írt, világszerte számos elismeréssel jutalmazott drámát Magyarországon elsőként Fehér Balázs Benő rendezésében láthatja a közönség, a főszerepet pedig László Lili és Vilmányi Benett alakítja. 

Egy kisfiú és egy kislány. Az iskola első napja. Harmincöt terrorista. Ezerkétszáz túsz, ebből hétszázhetvenhét tanuló. A 2004-es beszláni túszdráma. Egy kisfiú és egy kislány – olvasható a darab szinposzisában, amelyről a rendező ebben az interjúban így vélekedett:
 „Ez a darab azért tetszik nekem, mert két gyerek mutat be egy konkrét eseményt. Nem szenvelegnek, nincs bennük önreflexió, nem akarnak a nézőkre hatni, csak minél pontosabban prezentálni, hogy mi történt.”

Mogács Dániel

DÁTUM: 2018.07.26. 21.00
HELYSZÍN: BALATONFENYVES

„Színésznek készült, és ennek ellenére az is lett. Gyerekként talán ő volt az egyetlen, aki szerette volna E.T.-t valóban a Földön kívül tudni. A művészet nem csak szívügye, de genetikailag kódolt öröksége is.A magyar színházi kabaré újraélesztésén munkálkodó színész, humorista, rendező, mester-bábos. Brendon, a susogós mackó rendezője, mozgatója, hangja, a Kétfarkú Kutyapárt ex-polgármesterjelöltje, Dr. Mogács alteregója. A Munkaügyek Jóbejtje.” – akiről szó van, az nem más, mint Mogács Dániel, aki július 26-án a Kultkikötőbalatonfenyvesi helyszínén lép fel és minden bizonnyal megdolgoztatja a közönség soraiban ülők rekeszizmait. 

Csányi Sándor önálló estje – avagy miért ne próbáljuk megérteni a nőket?

DÁTUM: 2018.07.27. 20.30
HELYSZÍN: BALATONFÖLDVÁR

„Miért ne próbáljuk megérteni a nőket?” Szegezi nekünk a kérdést Csányi Sándor, aki a Kultkikötőben is látható önálló estjének ismertetőjében „hímsoviniszta férfiként” aposztrofálja magát, vagy legalábbis „beismeri, hogy ő az”.
A darab cselekménye szerint két héttel ezelőtt elhagyta a menyasszonya, pontosabban épp két hét gondolkodási időt adott neki, hogy megválaszolja a nagy kérdést: Mit akar a nő? A két hét leteltével, menyasszonya telefonhívására várva, a hiúságában sértett Sanyi elkeseredetten összegzi tépelődéseinek eredményét, és felidézi a nőkkel kapcsolatos emlékeit és tapasztalatait. Közben a gondolkodását formáló férfiak alteregóit is magára ölti, hat férfitípus elevenedik meg a színpadon, akik tanácsaikkal és történeteikkel inkább összezavarják Sanyit, ahelyett, hogy segítenék a nagy kérdés megválaszolásában.

Caveman – Az ősember

DÁTUM: 2018.07.27. 21.00
HELYSZÍN: BALATONBOGLÁR

A férfi-nő kapcsolat a Kultkikötő balatonboglári helyszínén is szóba kerül majd: itt Kálloy-Molnár Péter, a Caveman című előadásban mesél a jó párkapcsolat titkáról és arról, hogy mi a különbség pasik és csajok között. Hogy mennyi minden változott az őskor óta – ha változott egyáltalán.
Az Ősember a Broadway legtöbbet játszott egyszemélyes darabja. A Caveman főhősének sorsában sok férfi magára ismerhet, és jó eséllyel kezdhet új életet, de a nők is jobban megérthetik párjukat és saját magukat is… A Hatszín Teátrum Szántó Erika által rendezett előadását első randi előtt, után és közben is ajánlják a készítők. 

ExperiDance: Fergeteges – A királyné, a gróf és a cigánylány

DÁTUM: 2018.07.28. 20.30
HELYSZÍN: BALATONFÖLDVÁR

A Sissiként ismert Erzsébet királyné, I. Ferenc József császár felesége 1854-ben, 16 éves korában vált az Osztrák Birodalom első asszonyává. A gyönyörű, érzékeny és vadóc nő egész életében a szerepével járó fullasztó kötöttségek elől menekült. A boldogságot és a szerelmet Magyarországon találta meg, ahol a nemesi udvar rajongott érte, különösen az ország legszebb férfijának tartott Gróf Andrássy Gyula. Vonzalmuk azonban soha nem teljesülhetett be…
A legendás szerelem ihlette az ExperiDanceProduction táncosainak fergeteges produkcióját. A táncdráma hősei egy lázadó királyné, egy vakmerő gróf és egy csodaszép cigánylány, akik eltáncolják a soha be nem teljesülő szenvedély hol felfokozott, hol gyötrelmes pillanatait. A szerelmes találkozások és elválások egy pompázatos bálon történnek.Az ExperiDanceProduction különleges előadása ezen a nyáron, július 28-án abalatonföldváriKultkikötőben is látható lesz. A produkcióban a 100 tagú Cigányzenekar szólistái is közreműködnek.

Emberi hang – Rózsavölgyi Szalon – Molnár Piroska zenés színházi estje

DÁTUM: 2018.07.28. 21.00
HELYSZÍN: BALATONBOGLÁR

Molnár Piroska gazdag életpályája nemcsak jelentős drámai szerepeket, hanem nagy zenés szerepeket is tartalmaz, az operettől a musicalig, sőt, a klasszikus dalok megformálásáig is.
A színházi este ezekből az ismert dalokból, slágerekből és a hozzá és számára írt dalokból válogat, miközben Molnár Piroska eközben megosztja gondolatait, élményeit, tapasztalatait az emberi hangról. Annak erejéről, hatásáról, különösségéről, szóval arról a munkaeszközről, amelynek gyakorlását oly magas szinten műveli, mert énekelni jó, mert énekelni mindannyiunk öröme, mert énekelni szeretünk.
A Rózsavölgyi Szalon népszerű előadása július 28-án a balatonboglári Kultkikötőben is látható lesz. Tangóharmonikán és további hangszereken közreműködik: Bornai Szilveszter. 

Gyerekprogramok:

BADACSONY:
Júl. 25. (SZE) Vitéz László és az elátkozott malom (Pályi János)
Júl. 28. (SZO) Ûrdöngölők (Rutkai Bori Banda)

BALATONFÖLDVÁR:
Júl. 28. (SZO) 11:00 Bódog és Szomorilla (Hepp Trupp)
Júl. 29. (V) 11:00 Az ördög három aranyhajszála (Pupetta Társulat)

BALATONBOGLÁR:
Júl. 27. (P) 11:00 Az ördög három aranyhajszála (Pupetta Társulat)
Júl. 29. (V) 11:00 Bódog és Szomorilla (Hepp Trupp)

BALATONFENYVES:
Júl. 24.(K) 11:00 Kalandos vakáció (Szilas Miklós)
Júl. 25. (SZE) 11:00 Vitéz László (Pályi János)
Júl. 27. (P) 11:00 Bódog és Szomorilla (Hepp Trupp)
Júl. 28. (SZO) 11:00 Az ördög három aranyhajszála (Pupetta Társulat)

Kertmozi a Kultkikötőben

A színházi előadások, a koncertek és a gyerekprogramok mellett a filmművészet szerelmesei is megtalálhatják számításaikat a Kultkikötőben: 2018. június 24-től augusztus 12-ig minden vasárnap 21:00 órakor könnyed, nyár-esti kultfilmekkel várjuk a közönséget Balatonbogláron. Időpontok: július 29. és aug. 5., 12. (kezdés: 21:00 órakor). A Kultkikötő KertMoziban olyan klasszikus filmeket vetítünk, mint a The Brothers Bloom, a Lopott szépség, vagy az Ave, Cézár. A belépés ingyenes.
Helyszín: Kultkikötő – Balatonboglár


2018.07.20. péntek 13:22

Jegyvásárlás