2017.07.29.

Startol a Kultkikötő augusztusi programsorozata

Augusztus első hétvégéjén is változatos programkínálattal vár a Kultkikötő Balatonföldváron, Balatonbogláron és Balatonfenyvesen is. Jön Udvaros Dorottya, Fekete Ernő, Hajdu Steve, Gubás Gabi, Szabó Győző, Jordán Adél és Szabó Kimmel Tamás is.

Augusztus 3-án egész nap Balaton100Szó – az ország egyetlen olyan rendezvénye, amely körbeöleli a Hip-Hop/SlamPoetry és irodalmi programokat egy helyen, idén először a balatonföldvári Kultkikötőben! A rendezvény célja a szövegcentrikus műfajok és az underground művészetek széleskörű bemutatása minden korosztály számára. Napközben irodalmi programok, Slam Poetry és sok más a kortárs lírához köthető előadás várja az érdeklődőket. Az esti koncerteken a hazai underground rap legkreatívabb előadói lépnek színpadra. Az ország egyetlen Hip-Hop/SlamPoetry Fesztiválja. Slam, költészet, rapzene egy helyen.

Nappali programok:
– 10:00 Graffiti bemutató és közös alkotás / Művészek – Slip13, Ábra
– 10:00-11:00 Irodalmi gyerekfoglalkozás Horváth Kristóffal
– 11:00-12:00 Beszélgetés Simon Mártonnal és Závada Péterrel Téma: "Demokrácia vagy elitizmus: a slam és az írott költészet viszonya a kortárs kulturális térben."
– 13:00-13:45 Kálomista Bence Művészetterápia című előadása és felolvasás

– 14:00 Farkas Janó és Elbert Alexandra „Art Or Die” című kiállításmegnyitója 

– 14:30-16:30 SlamPoetry verseny / Vendégeink – Simon Márton és Horváth Kristóf

Esti programok:
– 17:00-18:00 Track Battle
– 18:00-18:20 Főnix Crew
– 18:20-21:00 Slanguage, Mocskos Márka, PoeNick, Gege, BlooBlasco, Stereo Kollektív, Soul a New, SkillWalker, Sla
– 21:00 AkkezdetPhiai

Kétely címmel John Patrick Shanley filmje alapján az Orlai Produkciós Iroda előadásának szabadtéri bemutatója a balatonföldvári Kultkikötőben látható augusztus 4-én este.1964-et írunk. A bronxi St. Nicholas Egyházi Iskola igazgatónője, Aloysius nővér kemény kézzel és alapvető gyanakvással kezeli a gondjaira bízott gyerekeket. Az iskola azonban új tanítót kap Flynn atya személyében, aki modern gondolkodást és személyes odafigyelést hoz a szigorú intézménybe. Hamarosan összetűzésre kerül sor kettejük között, és amikor egy fiatal nővér elárulja, hogy a férfi különös figyelemmel viseltet az egyik diák iránt, az események váratlan fordulatot vesznek. A Pulitzer- és Tony-díjas dráma több, mint ötszázszor ment a Broadway-n, filmváltozatában, melyet maga a szerző rendezett, MerylStreep és Philip Seymour Hoffman játszotta a főszerepeket, most Udvaros Dorottya és Fekete Ernő főszereplésével látható Pelsőczy Réka rendezésében.

A hatalmas sikerrel bemutatott Bagoly és Cica című komédia filmen is emlékezetes volt, főszerepeit Barbara Streisand és George Segal játszotta. Az Orlai Produkciós Iroda előadásának rendezője Pelsőczy Réka, a főszerepben Jordán Adél és Szabó Kimmel Tamás, Balatonföldváron augusztus 5-én este látható. Felix ifjú író, aki a nagy áttörésre vár. Szakadatlanul dolgozik a nagy regényen, amely majd híressé teszi, ám a kiadók sorra visszautasítják őt. Doris, a magát modellnek valló fiatal nő a jég hátán is megél – illetve élne, ha hagynák. Ám az éjszaka közepén kiteszik a lakásából, ő pedig bekopog, hogy menedéket keressen Felixnél. Náluk ellentétesebb két embert nem hordott még a hátán a föld. Csupán egy percre van szükség, hogy egymás agyára menjenek. Ám mégis össze vannak kényszerülve egy pici garzonlakásba. Hát mindent megtesznek, hogy valahogy túléljék a helyzetet.

Ha lenne más is… avagy a Férfi és a Nő dalban, Gubás Gabi zenés estjének vendége Szabó Győző augusztus 4-én este a balatonboglári Kultkikötőben. Mi kell a Nőnek? A Férfi. Mi kell a Férfinak? A Nő. Karinthy szavaival élve : „Hogy érthetnék meg egymást hisz mind a kettő mást akar.” Közismert slágerek, Abba, Queen, Sting és mások meglepő és fülbemászó átdolgozása, latinos stílusban, nagyszerű idézetekkel fűszerezve, nemre és korosztályra való tekintet nélkül.

A Rózsavölgyi Szalon Mesterhármas című előadása augusztus 5-én este látható a balatonboglári Kultkikötőben, Csizmadia Tibor rendezésében. A Mesterhármas szereplői kegyetlen őszinteséggel rántják le a leplet a házasfelek közötti apró titkokról, amelyek az idő múlásával egy nagy hazugsággá állnak össze. És ahogy az lenni szokott, az a bizonyos harmadik sem hiányozhat a képből. A néha pattanásig feszülő indulatok mellett ugyanakkor a humor is rengeteg szerepet kap a darabban, amely még árnyaltabbá és izgalmasabbá teszi a három szereplő történetét. Eric Assous, a főként vígjátékairól híres francia drámaíró kétszer is elnyerte a Franciaországban rangosnak számító Moli?re-díjat, első alkalommal éppen a Mesterhármas-nak köszönhetően.

Hajdu YouDo?- Hajdu Steve stand up showja a balatonfenyvesi Kultkikötőben augusztus 3-án este. Az előadás direkt módon használja az interaktivitást, ami miatt a nézők nincsenek biztonságban, ezért elképzelhető, hogy néhányuk a színpadi szereplés élményével távozik. Ha házastársával érkezik, csak még jobban elmélyül szerelmük, viszont az egyedül élők tartós kapcsolatra találhatnak az előadás alatt.

A gyerekeket Földváron szombaton és vasárnap délelőtt, Bogláron pénteken és vasárnap délelőtt, míg Fenyvesen kedden, pénteken és szombaton délelőtt várják izgalmas előadások. A Mesés Kikötőbe jön A fán lakó gyermek, Hamupipőke, Kippkopp és Tipptopp.

Jegyvásárlás