2017.02.06.

Pataki Szilvia a Legyen a feleségem! című bohózatban

Szereplőváltozás a Játékszín szombat esti előadásában! Pataki Szilvia és Lévay Viktória lép színre a Legyen a feleségem! című bohózatban - mindketten Nagy Sándor partnereiként. Hogy melyikük fogadja el a címben szereplő ajánlatot? Kiderül szombat este!

Mennyi időd volt felkészülni a szerepre?
Néhány hete derült, ki hogy a Terri Pringle-t játszó Balsai Mónika nem tud részt venni a földvári előadáson. Szerencsére nagyon jó szerepről van szó, úgyhogy könnyen ment a tanulás. Terri végtelenül mulatságos karakter, aki bármire hajlandó lenne imádott főnökéért, Jimért, akit Nagy Sándor alakít. A darabot Kapitány Iván rendezte, mégpedig fergeteges szereposztással: Kovács Patrícia, Gálvölgyi János, Tóth Enikő, Pataki Szilvia és Nagy Sándor lép színpadra Edward Taylor komédiájában.

Milyen emlékezetes beugrásaid voltak korábban?
Életem első beugrása az 1992/1993-as évadban volt, még akadémista koromban. Kikönyörögtem az egyik sráctól, hogy én mehessek be negyvenhatodik katonaként a Macbeth-be, mondván, senki sem veszi észre, hiszen sisakban, talpig láncingben kell színre lépni… Így a Nemzeti Színház (ma Pesti Magyar Színház) színpadán, 42-es csizmában, boldogságban úszva haltam meg a csatamezőn. Ám amikor a farönkre hanyatlottam, leesett a sisakom, ami az éppen ereszkedő vasfüggöny alá gurult… Emlékezetes volt ugyanitt az Advent a Hargitán, ahol Sinkovits Imrétől kaptam – szerep szerint – egy óriási pofont, amire ma is büszke vagyok. A József Attila Színházban végzős főiskolásként beugrottam a Pál utcai fiúk-ba és a Hamupipőke című előadásba, majd a következő évadban a Pillantás a hídról és a Liliomfi következett. Egyszer egy délelőttöm volt megtanulni az Egy csók és más semmi főszerepét, melyben a szövegen kívül öt dal is várt rám koreográfiával együtt… A Budapesti Kamaraszínházban a Mindenkit megnyúzunk és az Árpád-ház című előadásokban, a Játékszínben pedig korábban a Jutalomjáték-ban, és most a Legyen a feleségem!-ben játszhattam.

Milyen volt az idei évadod?
Sok feladatot hozott az évad a Játékszínben: játszottam a Primadonnákban, a Hatan pizsamában, a Nyolc nő című darabban, az És már senki sem.., és A hölgy fecseg és nyomoz című produkciókban. Ezeket a szerepeket az új évadban is megtartom. De a társulat nyáron sem pihen: sok helyre meghívtak minket vendégszereplésekre, így Debrecenben, Tihanyban és Balatonföldváron is láthat a közönség a repertoárból ízelítőt.  

Játszottál már Balatonföldváron?
Tavaly volt szerencsém itt fellépni az És már senki sem és a Nyolc nő című előadásokkal. Mindkettőt nagy szeretettel és lelkesedéssel fogadta a közönség. Közel áll a szívemhez Földvár, hiszen én is a Balaton mellett, Fonyódon nőttem fel, így ide sok ismerős és rokon el tud jönni, s megnézhetik a darabot.

Mivel fogod tölteni a nyarat?
A vakációt első és fő soron a gyerekeimmel töltöm és a férjemmel, mindegy hol, csak együtt. Sok időt vagyunk a Balatonon, hiszen aki itt nő fel, az nem tud meg lenni hosszabb ideig a vízpart nélkül. Nagyon szeretek kirándulni, utazni is. És persze futással: otthon, a hegyen, a Balaton partján, Somogyváron, a nővéreméknél, a kukorica és búzaföldeken – mert arra készülök, hogy szeptemberben lefutom a 21 km-es félmaratont. 

Szerző: Jordán Mercédesz

Jegyvásárlás