2018.09.13.

Különleges atmoszféra, akusztikus előadás – víz tiszta kultúra

A nyár egyik várva várt koncertje a Bagossy Brothers Company volt, mely egészen különleges atmoszférát teremtett a balatonföldvári Kultkikötőben. Nem mindennapi koncertre voltunk hivatalosak, méghozzá a gyergyószentmiklósi banda akusztikus előadására.

Az erdélyi banda 2013 óta ontja a dalokat és néhány éve robbant be a magyar rádiókba is. Azóta is sikeres zenekarként tarthatjuk számon érzelmes és egyben vidám hangzású zenéivel.

A Kultkikötő már évek óta várja a színház, koncertek, kulturális előadások szerelmeseit, íme, mi is megmártóztunk e kikötői hangulatban, s picit hagytuk, hogy fürödjön a lelkünk a csodás hangzástól.

Személy szerint vonzódom a különlegesebb látásmódokhoz és alternatívabb dalszövegekhez, hiszen az átlagos érzéseket is felemelik, és nem mindennapivá teszik néhány átvitt értelemmel.

Persze legelőször a dallam fog meg, majd különös mód a szöveg is passzol a lelkemhez, így volt ez a Bagossyval is…

Hogy lehet élvezni egy indie rock zenét ülve és nem ugrálva? Csupán kellő figyelem szükséges az akusztikus hangzáshoz, kihallani a natúr zenét és az értő szavakat.

A Kultkikötő hangulatához pedig egyáltalán nem furcsa, hogy ülünk. Itt van idő tüzetesebben átérezni a hely szellemét, látjuk a színpad minden mozzanatát, rezgését, a zenészek együttmozgását a be-belógó fák lombjaival. A picit szelesre fordult idő néha megijesztett bennünket a fák suhogásával és a színpadba karolásával, ám végtére ez csak még mélyebbé varázsolta a hangulatot. 

Forrás: partlap.hu / Kovács Fanni

Fotók: Orbán Péter

Jegyvásárlás