2017.02.03.

Közelegnek az ünnepek – Nagy Sándor

Ki hogyan készült az ünnepekre, és mit jelent neki a karácsony? Nagy Sándor színészt kérdeztük.

Hogyan fog telni idén a karácsony?
Eddig minden karácsonyt otthon töltöttem, és most is az a terv, hogy hazautazunk a szüleimhez. A másik lehetőség, hogy ők jönnek hozzánk, de valószínű, hogy inkább mi kelünk útra, hiszen egyrészt ritkán jutok haza, másrészt ilyenkor otthon összejön az egész nagycsalád. Ebből nem maradhatunk ki. 🙂 Szenteste mindig elmegyünk a református templomba, ott találkozik mindenki mindenkivel. Ez már hagyomány.

Az advent a lecsendesülés időszaka, tud időt szánni az ünnepi készülődésre?
Bár ebben a hónapban 25-26-ot játszom, és próbálom a Váratlan vendéget Szente Vajk rendezésében a RAM Colosseumban (nemsokára bemutató!), de délutánonként és késő este marad egy kis időm. Azonban ezt nem szándékozom a vásárlás körüli idegeskedéssel tölteni. Nem akarjuk, hogy a vásárlási őrületről szóljanak az ünnepek, így családon belül sokszor jelképes ajándékokkal lepjük meg egymást, vagy egy nagy ölelést adunk a másiknak ajándékba. Az igazi ajándék úgyis az, hogy ilyenkor együtt tudunk lenni.

Őriz valamilyen karácsonyi emléket?
Az ajándékozásról jut eszembe: 4 vagy 5 éves lehettem, amikor a bátyám és én a szüleinktől egy villanyvasutat kaptunk ajándékba. Majd kiugrottunk a bőrünkből, olyan boldogok voltunk! Mindenképpen akartam adni én is valami nagyon értékeset, hogy ugyanekkora örömet szerezhessek nekik. Úgyhogy összeszedtem a földön lévő összes lego-darabot, amit csak találtam, mindet beletettem egy zacskóba, és azt nyújtottam át nagy lelkesen. 🙂

Jegyvásárlás