2017.10.12.

Kerekes Band – A dallamok körülöttünk vannak

A Kerekes Band egy fergeteges hangulatú koncerttel várja az érdeklődőket október 21-én este a Kristinus Borbirtokon, a Kultkikötő szervezésében. A miniinterjúnkban Fehér Zsombort és Fehér Viktort kérdeztük.

22 éves a zenekar, mégis nagyon friss zenét játszotok. Miből inspirálódtok, mitől tudtok így megújulni ennyi idő után is?

Fehér Viktor: „A humoristák azt mondják, hogy a téma az utcán hever. Mi zenészek ezzel úgy vagyunk, hogy a hangok, a dallamok körülöttünk vannak. Ott vannak az utcán, az erdőben, még a csendben is. Csak ki kell nyitni a fülünket, hogy meghalljuk.”

Fehér Zsombor: „A legnagyobb ajándék az utcán sétálva, fütyörészve, valami új dallamra felfigyelni. Itt megvalósul az abszurd poén, miszerint "mondtam magamnak egy új viccet, azon mosolygok".”

A kéthelyi közönség milyen estére számíthat tőletek? Hallhatunk majd új 
szerezeményeket is?

Fehér Zsombor: „A zenekar és a minőségi bor kapcsolata inspirációs szempontból nagyon szoros. Biztos vagyok benne, hogy a Kristinus-ban, a koncert előtt egy-egy pohár vörösborban olyan zenei hangok születnek bennünk, amelyek egyedivé teszik az estét még akkor is, ha olyan, lassan 15 éves számot játszunk, mint a Csángó Boogie, vagy a tavaly született Back to Folk lemez címadó dalának "nagyterpeszes szóló improvizációja”.”

Sokfelé jártatok a világban. Mi volt a legizgalmasabb jelző, amit a zenekarra akasztottak valamely távoli országban?

Viktor: „Egyszer Írországban úgy voltunk kiplakátolva az egyik klubban, hogy Kerekes Gypsy Band from Hungary. Amikor megláttuk annyira röhögtünk, hogy Zsombor el is szaladt venni egy ciklámenmintás inget. Ha már… Akkor legyen. (nevet) Szintén Írországhoz köthető, amikor az állami tévében léptünk fel, a műsorvezető úgy harangozott be mindek, mint “the world famous Kerekes Band!”. Az volt életünk első külföldi turnéja, úgyhogy utólag is köszönjük, hogy megelőlegezték nekünk ezt a címet.”

Zsombor: „Jamaikában a koncert után odajött a közönségből egy fiatalember és azt mondta, hogy neki azért tetszett nagyon a koncert, mert ő az előző életében egy furulyázó majom volt. A fán furulyázott több ezer évvel ezelőtt, s most ezt viszontlátta színpadon. Azt nem tudom, hogy ő most a majom részét látta bennem vagy a furulyát, de reménykedem, hogy a második részt.”

2017. október 21. – Kerekes Band

Helyszín: Kristinus Borbirtok 

JEGYVÁSÁRLÁS

Jegyvásárlás