2021.04.29.

Június közepén indítjuk a következő Kultkikötő-évadot!

Az ország és a Balaton leghosszabb, egész nyáron át tartó zenei- és színházi programsorozatának szervezői közölték: idén nyáron is lesz Kultkikötő. A szabadtéri színházi előadások és koncertek öt Balaton-parti helyszínen – Balatonföldváron, Balatonbogláron, Balatonszárszón, Balatonfenyvesen és Badacsonyban valósulnak meg. Az immár 16. alkalommal bonyolított rendezvény szervezői hangsúlyozták: minden program szabadtéren valósul meg.

„A tavalyi évadot csodával határos módon le tudtuk bonyolítani, de a járványhelyzet minden eddiginél több kérdéssel szembesített minket. Tavaly év végén fogalmunk sem volt, merre induljunk a 2021-es évad tervezésével, tele voltunk kétségekkel és kérdésekkel. Ekkor döntöttünk úgy, hogy találgatás helyett összeállítunk egy kérdőívet, és a közönségünk segítségét kérjük” – mondta Nagy Viktor.

A Kultkikötő alapító igazgatója hozzátette: a kérdőívben a járványhelyzettel kapcsolatos óvintézkedésekről is megkérdezték a nézőiket, akik a biztonságérzetet növelő intézkedések közül a kötelező maszkhasználat után a második legfontosabb tényezőként azt említették, ha szabadtéri játszóhelyen valósul meg egy produkció.

„Úgy tűnik, a nézőink is egyetértenek velünk abban, amit már a tavalyi évadban is hangsúlyoztunk: jelen körülmények között a legbiztonságosabb játszótér a szabadtéri színház. Ennek megfelelően a tavalyi év viszontagságai miatt kicsit megtépázva, de bizakodva tekintünk előre, és a tervek szerint június közepén elkezdjük a 2021-es évadot” – mondta Nagy Viktor.

Ennek megfelelően a 2021-es nyári évadot a Csiky Gergely Színház díszbemutatója nyitja. A helyszín Balatonboglár lesz. A nyolcvanas években ezen a településen zajlottak a kaposvári teátrum méltán híres nyári előadásai és a kamarazenei hangversenyek. Ezen a legendás és sokakban nosztalgikus emlékeket ébresztő helyszínen negyven évvel később, 2021. június 19-én Neil Simon – Furcsa Pár című előadását láthatja a közönség. A díszbemutató egyben színpadavató is: a helyszín a „kívül-belül” felújított Varga Béla Kulturális Központ lesz.

A repertoár május végéig folyamatosan bővül, de már most látszik, hogy ezúttal is egy sokszínű és tartalmas évaddal várja vissza a közönséget a Kultkikötő: a műsortervben a könnyűzenei koncerttől kezdve az „érzelmektől izzó színházi estén” át, Szókratész Védőbeszédéig sokféle műfaj és persze számos ismert és elismert művész fellelhető.

Idén a Kultkikötőben színpadra lép Mácsai Pál, Thuróczy Szabolcs, Makranczi Zalán, Koltai Róbert, Trokán Nóra, Klem Viktor és a L’art pour L’art Társulat is, a koncertek közül pedig már a GRUND – vígszínházi fiúzenekar, a Budapest Bár, a Tátrai Band és Kökény Attila Akusztik koncertje is elérhető.

A szervezők hangsúlyozták: minden program szabadtéren valósul meg. Balatonbogláron a felújított Balatonboglári Varga Béla Kulturális Központ mellett található kültéri színpadon, Balatonföldváron a Kulipintyó Villa udvarán felállított színpadon, Balatonszárszón a Csukás Színházban, Balatonfenyvesen az egykori kertmozi helyén található Kultúrtéren, Badacsonyban pedig a frissTeraszon várja vissza a közönséget a Kultkikötő.

Jegyvásárlás