2017.02.09.

Időutazás – 2011.

Egy legendás nagy négyes és a jövő legendáinak nagy négyese, éveken át tartó szerelem leveleken keresztül, elvágyódás és hazatalálás, imposztorok és szomorú bohócok, önmagunk keresése és a másik megtalálása. 2011 a KULTKIKÖTŐben.

A 2011-es év műsorának előadásai könnyes mosollyal, bölcs, megértő nevetéssel, mélyen megélt nagy érzelmekkel és nosztalgikus melódiákkal meséltek az egész életet meghatározó élményekről, szerelmekről, csalódásokról, küzdelemről és az élet szeretetéről.
Molnár Piroska, Benedek Miklós, Vári Éva és Szacsvay László hajdani legendás operaénekeseket alakítottak A nagy négyesben, mellettük egy másik négyes is feltűnt – azóta az Örkény színház, a Radnóti és a Katona József Színház társulatát erősítő, akkor még főiskolás tehetségek: Tasnádi Bence, Rétfalvi Tamás, Ficza István és Huzella Júlia idézték fel a ’20-as, ’30-as évek slágereit ("Merengek a múltak ütemén").

Nagy Viktor Karinthy Frigyes írásaiból álíltott össze humorral teli, édesbús előadást Énke címmel. Földes László a Circus Hungaricusszal érkezett, Kovács Lajost Az imposztor címszerepében láthatták a nézők, Hernádi Judit és Udvaros Dorottya A Bandy-lányokban küzdött a hírnévért és elismerésért. Kaposvár két előadással is képviseltette magát. A Csiky Gergely Színház Portugáljának szereplői a szerelmet és a helyüket keresik a világban. Szép Ernő Vőlegény című drámája a Kaposvári Egyetem színész szakos hallgatóinak előadásában a boldogulás nehézségeiről beszélt. A nyár két legnagyobb szabású eseménye az István, a király című rockopera és a Quimby koncert volt.

"Az elmúlt öt évben a Balatonföldvári Szabadtéri Színház – Kultikötő a 115 éves Balatonföldvár nyári kulturális központjává nőtte ki magát. A nyugalmat árasztó, árnyas park közepén 2011-ben is változatos produkciókkal várjuk vendégeinket a kultúra kikötőjében. 70-80 évvel ezelőtt Földvár népszerű művészek és közéleti szereplők kedvelt pihenőhelye volt, csak néhány nevet említve: Bajor Gizi, Muráti Lili, Németh László, Dr. Korányi Frigyes, Kandó Kálmán… bízom benne, hogy e déli parti város szabadtéri színpada – korunk elvárásainak megfelelve – megidézheti a régmúlt pezsgő művészi világát."
Részlet Nagy Viktor beköszönőjéből

"Hiszem és vallom, hogy egy város múltból a jövőbe irányuló haladása és ennek milyensége nagymértékben függ polgárai értelmétől, kulturáltságától és haladásba vetett hitétől… Büszkék lehetünk arra, hogy az eltelt 115 év során Balatonföldvárt a Magyar Tenger Gyöngyszemeként ismerte meg az ország. Földvár sajátos mikroklímája, a csodálatos villasorok, az egyedülálló Kvassay sétány, a hatalmas rendezett parkok, a mintaszerűen kialakított közlekedési hálózat mind az alapító Széchenyi család gondosságát és előrelátását dicséri. Az őket követő nemzedékek is igyekztek megfelelni a Széchenyiek szellemiségének: Balatonföldvár a Balaton part egyik sokoldalú kulturális központjává vált… Engedjék meg, hogy minden földvári polgár nevében köszöntsem Önöket 115 éves városunkban!"
Holovits Huba polgármester köszöntője a Kultkikötő nézőihez

Csányi Sándor és Nagy Zsolt az Összpróba Ifjúsági Tábor vendégei.

Jegyvásárlás