2018.07.04.

BorKultúra a Kultkikötőben | Veszprémi Pince

A balatonföldvári Kultkikötőben minden hétvégén bemutatkozik egy borászat a Balatoni Kör tagjai közül. Ezen a héten a Veszprémi Pince borai kerülnek reflektorfénybe.

A Veszprémi család pincészete az észak-somogyi dombok ölelésében, Kötcsén a Csillagó dűlőben található, 10 kilométerre a Balaton-parttól. Boraik között megtalálhatók a Chardonnay, Olaszrizling, Portugieser, Kékfrankos, Merlot és Cabernet Sauvignon valamint “Csillagó Rose”, amiket részben hagyományos, részben reduktív technológiával készítenek, fahordós érleléssel. A pincészet családias méretéből adódóan boraik főleg helyben kóstolhatók, áruházak, borszaküzletek nem árusítják, de fesztiválokon találkozhatunk velük országszerte. A Kultkikötő harmadik hétvégéjén, Balatonföldváron nyílik rá lehetőség nézőink részére, hogy a kötcsei lankák nedűit megkóstolhassák előadásaink alkalmával. Akinek pedig annyira elnyeri a tetszését, hogy haza is vinne belőlük, nekik azt javasoljuk, hogy külön programként látogassanak el a pincészethez. Egy helyi termelői sajtokkal-kolbászokkal fűszerezett borkóstoló keretében Veszprémi Lászlótól egy baráti beszélgetés formájában még közelebbről is megismerkedhetnek a borkedvelők a kiszemelt italokat. 

Kóstolja meg a Veszprémi Pince borait az Esterházy Péter: Csokonai Lili Tizenhét Hattyúk, a Valódi hamisítvány és az Oscar című előadás estéjén a balatonföldvári Kultkikötőben!

A Veszprémi Pince elérhetősége:
Tel.: (+36) 84 367 794, (+36) 30 595 2942, (+36) 30 504 8593
Nyitvatartás: hétfő-szombat 16-19 óráig, borkóstolás előzetes bejelentkezés alapján.

Jegyvásárlás