2017.07.06.

BorKultúra a Kultkikötőben

A balatonföldvári Kultkikötőben minden hétvégén bemutatkozik egy híres balatoni borászat 2017-ben is. Július második hétvégéjén a Pócz Pince borai kerülnek reflektorfénybe.

Kóstolja meg  a Pócz Pince borait, Grecsó Krisztián és Hrutka Róbert Libikóka, a Kiscsillag és Földes Eszter Semmi konferencia és a Játékszín Kölcsönlakás  című előadása alatt a Pócz Pince pazar borkínálatából válogathat. A Pócz Pince a Balatoni Kör tagja.

“Néhány szót a kezdetekről, a festői szépségű Kishegyről és a kiváló adottságokkal bíró Dél- Balatoni Borvidékről.

1991-ben kezdődött, de a szőlőtermesztéshez, borkészítéshez való kötődés  a családban több generációra vezethető vissza. Gyermekkorom – „lovas kocsis, szalonnasütős ”– szüreti élményei meghatározták és megalapozták felnőtt életemet. A szellemi muníciót a Jászberényi  Kertészeti Szakközép- és a Gyöngyösi Kertészeti Főiskolán kaptam, ahol 1975-ben szereztem szőlész-borász diplomát. Gyakornoki éveimet a Balatonboglári ÁG-ban töltöttem, ahol később szaktanácsadóként dolgoztam. 1984-től 1990-ig a balatonlellei TSZ főkertésze  voltam. A rendszerváltást követően kezdtem építeni a birtokot, amely ma  már nem csak szőlőtermesztéssel és borkészítéssel, hanem vendéglátással  is foglalkozik. Ebben a munkában segítségemre vannak gyermekeim, Szilvia, Attila és nem utolsósorban párom, Katalin.  Bízom benne, hogy az unokáim is belenőnek és beleszeretnek ebbe az életformába.”

Pócz József

Jegyvásárlás