2017.06.28.

Ágoston Kati a Kultkikötőben: „Imádom a Balatont!”

Az Ájlávjú, de jó vagy, légy más című musicallel várja július 1-én szombat este a nézőket a balatonföldvári Kultkikötő. Ágoston Katit, a Bartók Kamaraszínház előadásának egyik főszereplőjét kérdeztük villáminterjúnkban.

Négyen játszotok az előadásban. Hamar összerázódott a csapat?

Ágoston Kati: „Nagyon meghitt próbaidőszakunk volt, négyen játsszuk az előadást. Szent Vajk rendezőnk tudta mit szeretne, erős elképzelése volt, és a koreográfusunk is már kész koncepcióval érkezett. Nagyon megszerettük egymás, erős kis csapat lettünk, a darab pedig igazán szívmelengető a maga keserédes valóságával. Rengeteg életszerű helyzetet vonultat fel, sokat sztoriztunk ezek kapcsán. Az első randevútól, első szerelemektől egészen az idős korig az egész élet eseményein végigmegy az előadás, vannak nagyon vicces és nagyon megható jelentek is. Sokat nosztalgiáztunk a próbafolyamat alatt.”

Szabadtéren játszottátok már?

„Ez lesz az első szabadtéri Ájlávjú, de olyan előadásról van szó, ami könnyen „mozgatható”, így Földváron sem lesz probléma. Nagyon sokfelé játszottam már nyaranta, régen Egerben is felléptem többször, ezek az esték egyfajta szabadságot jelentenek. A nézők is úgy jönnek, hogy van bennük egy a kőszínházra nem annyira jellemző lazaság. Persze az időjárásnak ki vagyunk szolgáltatva, de reméljük jó időnk lesz szombat este! Egyébként imádom a Balatont, nekem nagy szerelem. A családdal rengeteget nyaraltunk ott, a legtöbbször Szemesen jártunk.”

A karrieredben az Egy nyári éj mosolya hozta el a nagy áttörést.

„Igen, az az előadás terelt a Centrál Színházba. Sondheim zenéjét nagyon kedvelem, egy álomvilág, ami mégis mély emberi dolgokról szól. A musicalnek és operának ez a keveréke teljesen magával ragad. Mostanában több prózát játszottam, így örülök, hogy én is részese lehetek az Ájlávjúnak. Egyszer nagyon szeretnék egy olyan előadást, ahol számos stílus között ingázhatok, legyen az musical, jazz, klasszikus. Talán egyszer egy koncert formájában ez meg is valósul majd! 

szerző: Molnár Karesz

Az előadásról:

„És szólt az Úr: legyen férfi és nő. És lett férfi és nő… hogy aztán ezer és ezer éve kergessék egymást folyton összeütközvén, mint két dühöngő dodzsem”. Az Ájlávjú, de jó vagy, légy más egy jókedvű musical, két felvonásban látható Balatonföldváron. A július 1-i előadásban az egymást váltó jelenetek variációk a párkapcsolati témára – kezdve az első randevútól, a bukdácsoló keresgélésen át, a mézesheteken kicsit megpihenve, tovább a házasélet és a gyereknevelés útvesztőjébe, egész a temetőig. De talán még ott, az őszi napsütésben bandukolva is mellénk szegődhet a szerelem! A dunaújvárosi Bartók Kamaraszínház előadásának rendezője Szente Vajk, a musical főszerepében Auksz Éva, Ágoston Kati, Juhász Levente és Derzsi György.

JEGYVÁSÁRLÁS

Jegyvásárlás