2017.06.02.

Június 23-án startol a Kultkikötő 2017-es évada

Pénteken egy fergeteges Budapest Bár koncerttel startol a Kultkikötő 2017-es évada. A Balaton déli partjának legnagyobb összművészeti fesztiválja immár 12. szezonjának programjaira invitálja régi és új barátait. Három helyszínen, Balatonföldváron, Balatonbogláron és Balatonfenyvesen felejthetetlen nyárestékkel és önfeledt gyermekprogramokkal vár mindenkit a fesztivál csapata.

Színház, tánc, koncert, irodalmi estek, gyermekprogramok, kiállítások és borkóstolók. Idén nyáron is érdemes lesz betérni a Kultkikötőbe, hiszen barátságos környezetben juthatunk – ahogy a fesztivál szlogenje is sugallja – víz tiszta kultúrához. „12 éves a Kultkikötő, ez már a kamaszkor kapuja” – mondja Nagy Viktor a Kultkikötő alapítója, igazgatója. „Három állandó helyszín, egy lelkes csapat és rengeteg barát: fellépők és alkotók, színművészek, zenészek, táncművészek, akik már egy kicsit hazajárnak hozzánk. Akiktől kamaszosan zsizsgő, izgalmas és mindig megújuló lesz a Kultkikötő. Ahova érdemes visszatérni.”

Az utóbbi 11 évben sokak állandó hétvégi programjává vált, hogy egy pohár balatoni borral élvezik a Kultkikötő nagyszerű színházi és táncelőadásait, valamint a felejthetetlen koncertek nyújtotta kellemes nyárestéket. A boglári helyszínen a kamara előadásoké és koncerteké a főszerep, míg Fenyvesen a legkisebbeknek kedveskedik a fesztivál csapata színes programkínálattal. A látogatók pedig már az ország legtávolabbi pontjaiból is azért érkeznek, hogy a Kultkikötőben zárhassák strandolós estéiket.

2017-ben egy országos, egy szabadtéri premierre és egy premierre is készül a Kultkikötő. Az Orlai Produkció Tagadj, tagadj, tagadj című előadásának rendezője Szabó Máté, a főszerepben Lovas Rozi, Sztarenki Dóra, Ullmann Mónika, Nagy Dániel Viktor és Ficzere Béla látható július 27-én. A Londonban nagy sikert aratott színdarab leleplezően őszinte, hátborzongató képet ad a sportvilág farkastörvényeiről. Mi az ára egy-egy bajnoki címnek? Eve, az ígéretes ifjú futóbajnok nő megismerkedik a sportág egyik legjobb edzőjével, aki hamarosan új ‘kiegészítő kezelést’ ajánl neki.

A Pulitzer- és Tony-díjas dráma, A kétely több mint ötszázszor ment a Broadway-n, filmváltozatában, melyet maga a szerző rendezett, Meryl Streep és Philip Seymour Hoffman játszotta a főszerepeket, most Udvaros Dorottyával és Fekete Ernővel látható. Az augusztus 4-i balatonföldvári szabadtéri premier rendezője Pelsőczy Réka.

A Grönholm-módszer bemutatójának rendezője Mózes András. Az előadás egy különös állásinterjú és négy elszánt jelentkező története, aminek végére a néző is a döntés részese lesz. Az augusztus 11-i előadást Bán Bálint, Szabó Erika, Borsányi Dániel és Domokos Zsolt játsszák Balatonbogláron.

Bocs, félrement! – de nem a sajtóanyag, ez az Orlai Produkció előadásának címe, mely június 24-én várja Földvárra a nézőket. A nagy sikerű off-Broadway komédia valós történet, valós e-mailekből. Sokan játszhattuk már valamelyik szerepét. Stephanie szerepében Kovács Patrícia, aki hosszú évek óta állandó vendége a Kultkikötőnek. Az Egyasszony Tenki Rékával a főszerepben már az országhatáron túl is meghódította a nézők szívét, július 7-én Balatonboglárra érkezik.

Fergeteges komédiákkal jön a Thália Színház, a kaposvári Csiky Gergely Színház, a kecskeméti Katona József Színház és a Játékszín is. A felejthetetlen előadásokban, a Bérgyilkos a szomszédomban, Spiró Prahjában, a Család ellen nincs orvosságban és a Kölcsönlakásban többek között Szabó Győző, Gubás Gabi, Nyári Oszkár, Nyári Szilvia, Cseke Péter, Lengyel Tamás, Szulák Andrea, Dobó Kata, Lévay Viktória és Erdélyi Tímea is színpadra lép.

A zenés esték között igazi gyöngyszem a Cseh Tamás emlékest július 14-én Földváron. Az ikonikus dalokat most Für Anikó, Tompos Kátya, Udvaros Dorottya, Kálloy Molnár Péter, Nagy Dániel Viktor, Rudolf Péter és Szegezdi Róbert adják elő. Nevezték már az ördög hegedűsének, a Vajdaság Paganinijének, de ő minderre csak a vállát, pontosabban a vonóját vonogatja: Lajkó Félix július 21-én hoz pörgő, végig táncolható műsort. Ha Kultkikötő, akkor Quimby-koncert, idén július 28-án. Visszatér Földvárra Rúzsa Magdi is, augusztus 11-én este koncertezik a Kultkikötő közönségének. Bogláron augusztus 12-én este a Budapest Jazz Orchestra tiszteleg a Queen életműve előtt. Aki táncelőadásra vágyik, A Gyöngyhajú lány balladáját nézheti meg augusztus 18-án az Experidance Produkció előadásában.

Balaton100Szó – az ország egyetlen olyan rendezvénye, amely körbeöleli a Hip-Hop/Slam Poetry és irodalmi programokat egy helyen, idén először a Kultkikötőben! Természetesen gyermekprogramokban sem lesz hiány, Földváron minden szombat és vasárnap délelőtt, Bogláron pénteken és vasárnaponként, Fenyvesen kedden, pénteken és szombaton kedveskednek a legkisebbeknek. Jön Vitéz László és az elátkozott malom, Pom-Pom és Mosó Masa is. A kicsik zenés szórakoztatásáról Rutkai Bori gondoskodik, mindhárom helyszínen egy-egy koncerttel várja a gyerekeket a nyár folyamán.

Hétvégente a Balatoni KÖR borászai várják a Kultkikötő vendégeit. A közösségi összefogásra épülő egyesület borászai a tóparti vidék lenyűgöző adottságainak köszönhetően állítják elő több évszázados hagyományra építkező boraikat. Azt vallják, a bor ott ízlik leginkább, ahol készült: kultúra és táj örök harmóniájában.

Jegyvásárlás