2017.06.20.

Interjú Nagy Viktorral és Ádám Grétával

Nagy Viktor alapító, igazgató 12 éve hívta életre a Kultkikötőt, Ádám Gréta produkciós vezető 5 éve csatlakozott a csapathoz. Pont amikor 7 éves lett a fesztivál, mint egy iskolaérett gyermek. Azóta számos változáson ment keresztül a Balaton déli partjának legnagyobb művészeti fesztiválja.

Kicsi csapattal dolgoztok…

Nagy Viktor: Kicsi, de nagyon erős, kreatív és érzékeny csapat ez, akinek szívügye a Kultkikötő. Bár három helyszínünk van már, Földvár, Boglár és Fenyves, illetve a Kristinus Borbirtokra is szervezünk előadásokat egész évben, mégis családias maradt a fesztivál hangulata. Ez mindannyiunknak nagyon fontos.

Hogy áll össze az évad?

Ádám Gréta: Az egész csapat számos ötlettel érkezik, én ahány előadást ezek közül tudok, megnézek. Ahhoz ragaszkodunk, hogy csak olyan produkciót hívjunk meg, amit látott valamelyikünk előzetesen. Nyilván ez alól a bemutatók kivételek. Végül összeáll egy lista, amit mindannyian átrágunk és közös döntést hozunk.

Viktor, idén is színpadra lépsz majd Földváron.

N.V.: Ne is mondd! Még mindig nem szoktam meg azt a helyzetet, hogy egyszerre igazgató is vagyok, fogadom a vendégművészeket, közben intézem a fesztivál ügyes bajos dolgait, néha izgulok, hogy ne eredjen el az eső, majd rá fél órára már színpadon állok. Onnantól persze már minden rendben van, a tapsrend alatt pedig teljesen megkönnyebbülök. Idén a Thália Színház Bérgyilkos a szomszédom című előadásában láthat majd a közönség. A helyi barátaink sokszor megállítanak Földvár utcáin, gratulálnak a programokhoz, vagy éppen az előző esti előadásélményt köszönik meg, ha engem is láttak színpadon. Ezért is érdemes ezt csinálni!

Gréta, az öt év alatt mióta itt vagy, látsz változást a programok tekintetében?

Á.G.: Teljes mértékben. Gyerekszínházi környezetből érkeztem, hoztam egyfajta látásmódot, így a gyerekprogramokon például nagyon érezhető egy minőségi változás. A felnőtt programoknál is ragaszkodunk a színvonalas szórakoztatáshoz. Azt gondolom, hogy nagyon jó irányba haladunk, sok műfajt kipróbálunk, a helyi közönség is egyre nyitottabb és vállalkozó kedvű.

Idén melyik előadást várod a legjobban?

Á.G.: Idén sok nagy kedvencem van, nehéz közülük választani. Ha valamit mégis ki kell emelnem, akkor azt mondanám, hogy nagyon várom Lajkó Félix koncertjét, Grecsó Krisztián és Hrutka Róbert irodalmi estjét és az Orlai Produkció Tagadj, tagadj, tagadj című bemutatóját, főszerepben Lovas Rozival.

N.V.: Én mindet! Képtelen vagyok választani. Érdemes a honlapunkat böngészni, ahol a teljes kínálat elérhető!

Forrás: www.partlap.hu

Jegyvásárlás