2017.02.07.

Hétvégén Bogláron és Fenyvesen is megnyit a KULTKIKÖTŐ

Romantikus hangulat és legendás színészek, gyerek-kaland-koncert és vásári kesztyűsbáb-játék, autentikus latin dallamok és esti mesék szigorúan felnőtteknek, kortárs magyar versek megzenésítve és abszurd humor szünet nélkül.

Ezt és még sok minden mást kínál a KULTKIKÖTŐ július 10-től Balatonbogláron és Balatonfenyvesen is. 

Bogláron a Kulturális Központ romantikus hangulatú, csupa-zöld udvara lesz a KULTKIKÖTŐ színházi előadásainak helyszíne. A megújult nagyszínpad műsorán szerepel többek között Udvaros Dorottya Mégis szép című zenés estje, mely kortárs magyar költők verseit feldolgozva kutatja: mi az, amit egy férfi soha nem mondana el egy nőnek. Kern András A kellékes című önálló estjét évekkel ezelőtt a balatonföldvári KULTKIKÖTŐ színpadán mutatta be. Augusztus 15-én Bogláron játssza el az azóta is nagy sikerrel futó előadást.

A kaposvári Csiky Gergely Színház és a Pécsi Nemzeti Színház társulatának tagjai Székely Csaba Bányavakság című tragikomédiájával érkeznek Boglárra – az előadás a 2014-es Pécsi Országos Színházi találkozó versenyprogramjában is nagy sikerrel szerepelt. A L’art pour l’art Társulat pedig A postás, aki megeszi a leveleket című önálló színházi estjével örvendezteti meg az abszurd humor szerelmeseit.

Minden pénteken és szombaton 18.00 órakor gyerekprogramok szólnak a családosoknak: a Ziránó Színház vásári kesztyűsbáb-játékkal, a Ramazuri Bábszínház zenés, interaktív bábjátékkal, a Rutkai Bori Banda kalandokkal teli mesekoncerttel, a Bábrakadabra Bábszínház népzenével és óriásbábokkal várja a kicsiket.

Fenyvesen a KULTKIKÖTŐ a gyerekek paradicsoma lesz: minden hétvégén két előadás is szól a legkisebbeknek. A Ládafia Bábszínház megbántásról, bujdosásról, szerelemről és megbocsájtásról szóló történetet játszik bábokkal (A só című népmesével), Écsi Gyöngyi népmesét mond a legkisebb, legszegényebb pásztorlegényről, aki bátorságának és nagylelkűségének köszönhetően olyan utakat is megjárhat, amelyeken nem emberi halandók járnak, a szabadkai Meseszínpad pedig Mátyás királyról mesél sok-sok népzenével, A Batyu Színház, a Ramazuri és a Szamárfül Projekt: mind a gyerekek kedvencei.

A Neptun Brigád megalakulása Balatonföldvárhoz köthető, most Fenyvesre hozzák Bankhitel című vígjátékukat Lengyel Tamással az egyik főszerepben. A Felvidék legnagyobb mesemondója, Écsi Gyöngyi felnőtteknek mesél esti meséket. A Magyarországi Szerb Színház pedig Karády Katalint idézi meg egy zenés duett drámában.  

Jegyvásárlás