BorKultúra a Kultkikötőben | Bujdosó

Kóstolja meg a Bujdosó Pincészet borait, a péntek esti MOJO, gengszter komédia alatt vagy a szombat esti, A forgatókönyv című előadás alkalmával! 

"A Balaton déli partján, a változatos Somogyi-dombság legszebb dűlőin Viszipusztától a holládi Barihegyig a legmodernebb technológiát alkalmazva összesen nyolcvankét hektár szőlőt művelünk. Szüleink több évtizedes tapasztalatainak és az általunk használt borászati technológia eredményeként minőségi szőlőt termelünk.

A minőség a védjegyünk, ezért a szőlő gondozásától a borok palackozásáig minden folyamatot mi végzünk." – Bujdosó Ferenc

Boraik elnevezését, mint kormány, szextáns, mentőöv, sirály vagy katamarán nem egyszerűen a Balaton ihlette, annál sokkal szorosabb a kötődés. Feri papa a ‘70-es években szerezte meg a vitorláshajó-vezetői engedélyét, számtalanszor körbetúrázta a Balatont az akkori „belkeres” flotta valamelyik vitorlásával. A fiúk, Zsiga és Feri a ‘80-as évektől annak a siófoki Mahart SE versenyzői voltak, ahol abban az időben a hazai vitorlázás olyan legendás alakja is hajózott, mint Szabó Imre „Pempő”. A 2011-ben hagyományteremtő céllal létrehozott Borász Regattát Feri kormányzásával nyerte meg a csapat, melyben Zsiga mellett Orsi húguk is részt vett. Emellett természetesen a Kékszalag állandó résztvevői, és tavasszal rendszeresen indulnak az Adrián egy regattán, valamint számos más vitorlásversenyen is. 

bujdoso.com

2018.06.29. péntek 15:12

Kapcsolódó tartalmak