Bartha Dorka - Almádi

Balaton 8 óra 15 perc

Weiler Péter festőművész és Bartha Dóra fotóművész közös kiállítása

Visszatérő alkotókat köszönthet augusztusban a két kápolna. A nagysikerű Magyar Tenger Társasüdülő kiállítás után az elmúlt nyár is izgalmas közös munkával telt a két művész számára. Bartha Dorka szezonon kívüli balatoni fényképeibe Weiler Péter új műalkotásokat készítve csempészi vissza nem csak a nyarat, de tóparti reggelek emlékeit is. Nemes egyszerűséggel lett így a kiállítás címe: 8 óra 15 perc.

Bartha Dorka

Papíron történész, a valóságban újságíró, hobbiból pedig fotós. Ha kutat, ír vagy fényképez, mindig a múlt, az emlékek cseppfolyóssága, a kollektív nosztalgia és a személyes emlékezet határmezsgyéje érdekli.

 

Weiler Péter

A rendszerváltás generációjának művésze. Munkái egyszerre táplálkoznak a szocialista múlt és az internetre épülő kapitalista világunk abszurd egyvelegéből. Weiler művészetének központi eleme a történetmesélés, a valóság és a képzelet kibogozhatatlan összefonódása adja a képek sajátos hangulatát, de hiány és a magány, a lemaradó részletek, a történetből hiányzó elemek és szereplők legalább annyira fontosak, mint a megjelenített tartalom.

 

Nyitvatartás: K-Szo: 15:00-20:00 | V: 10:00-12:00 | H: –
A belépés ingyenes! Megtekinthető 2024. szeptember 15-ig.
Cím: 8630 Balatonboglár, Kápolna u. 8.

Kiállításmegnyitó

Kiállításmegnyitó – 2024. augusztus 16. 19:00 – Kék kápolna

A megnyitó előtt koncerttel várjuk a közönséget. A megnyitó után megismerkedhet a kiállító művészekkel személyesen is, majd a vendégül látjuk egy közös koccintásra.

Kék kápolna
Jegyvásárlás