2017.02.23.

Nem csak nyáron vár a Kultkikötő!

A Kultkikötő immár nem csak nyáron várja látogatóit balatonföldvári és balatonboglári helyszíneire. November 22-én a gyerekek szabadíthatják meg a Napot, a Holdat és a Csillagokat, 23-án fesztiváldíjas mozi lesz a Filmklubban, 29-én este pedig a Gospeltől a Fantomig című musicalgála látható majd.

A Kultkikötő szeretné, ha balatoni nézői nem csak nyaranta csemegézhetnének kulturális programkínálatából. Az évközi műsor, a közönség igényeihez igazodva inkább szórakoztató és zenés produkciókból válogat, kicsiket és nagyokat egyaránt megszólítva, együttműködve a helyi önkormányzatokkal és művelődési házakkal. A Víz-Tiszta-Kultúra szlogenhez hűen az őszi, téli és tavaszi időszakban is magas művészi színvonalú műsor várja az érdeklődőket. A balatonboglári Kulturális Központban működő Kultkikötő Filmklub vetítései minden második szerdán szintén új színt hoznak a dél-balatoni település életébe.

November 22-én 10 órakor a Kereplő Színház interaktív színpadi bábjátéka látható majd Balatonföldváron a Bajor Gizi Közösségi Házban. A Nap, a Hold és a Csillagok megszabadítása egy népmesei alapokból készült előadás, ahol a gyerekközönség aktív részvételével találja meg a három bojtárfiú a három elrabolt szépséges királykisasszonyt. Népi játékok, próbatételek segítik a három fiút, hogy le tudják győzni a félelmetes rettenetes sárkányokat. Az előadás végén mindenki kipróbálhatja a teknőhúzást, a békaugratást, a kolompverést és a többi ritkán látott, elfeledett népi játékot.

November 23-án 19 órakor a Mustang című francia-német-török filmdráma kerül a boglári Filmklub vásznára, a nők elleni erőszak megszüntetéséért világnapja alkalmából. A film öt török lánytestvérről szól, akik felhőtlen boldogságban vágnak neki a nyári szünetnek, azonban a bigott török közeg a legkisebb kilengést sem tűri, és egyre drasztikusabb módszerekkel próbálják betörni őket és megakadályozni, hogy az ezeréves tradíciók ellenében viselkedjenek.

November 29-én este, Balatonföldváron a musicalé lesz a főszerep. A színészek, előadók külön-külön már mindannyian bizonyítottak e műfajban. Itt egy szerkesztett, díszletes-jelmezes előadás keretében láthatjuk Csengeri Attilát, Tunyogi Bernadettet, Czakó Ádámot, Plásztán Anettet és Gregor Bernadettet. A dalok témája a szerelem, a boldogság, a szenvedés, a születés, a halál és a pénz.

Jegyvásárlás