2017.02.01.

BorKultúra sorozat: Fáncsi Hegyi Pince, Kötcse

Minden hétvégén más balatoni borászat mutatja be borait a balatonföldvári KULTKIKÖTŐben. A Fáncsi Hegyi Pince kíván jó szórakozást erre a hétvégére!

A Fáncsi Hegyi Pince a július 7-e, csütörtök esti Gyarmati Fanni naplója című előadáshoz Hajnalpír Roséját ajánlja.

Július 8-ra, péntek estére, a Várj, míg sötét lesz! című borzongató krimihez a Bora – Cabernet Sauvignon Pinot noir-t.

Július 9. szombat estére A szőke ciklon című fergeteges zenés akció-vígjátékhoz pedig zamatos Irsai Olivért.

A Fáncsi Hegyi Pincéről

Az eddig elért sikereknek köszönhetően a Boden–Vin Kft 2010 tavaszán vásárolta meg a Kötcse településen lévő, üzemhasználaton kívüli pincét és szőlőfeldolgozó üzemet. Kötcse a Dél – Balatoni Borvidéken, Balatonszárszótól 7 km-re található. A pince a festői Fáncsi hegy lankás oldalán helyezkedik el, neve is innen származik.

Kimondottan borturizmusra, a borok gasztronómiai élvezetére jött létre. 2011 végétől a Kft palackozott borokkal is megjelent a belföldi piacon, melyek palackozása a kötcsei telephelyen történik. A folyamatosan szépülő pincében megtalálható egy palackozó helyiség, látványos borkóstoló terem, egy 200 fő befogadására alkalmas borterasz, valamint a pince, ahol saválló acéltartályban érlelik a palackozásra szánt borokat. Kiemelt hangsúlyt fektetnek a reduktív borok jó minőségére.

A Pincészet célja egy olyan turisztikai központ létrehozása Kötcsén, ahol minden korosztály számára teljes értékű kikapcsolódást nyújt a nálunk töltött idő. Folyamatosan bővülő programlehetőségekkel várják a vendégeket az év minden napján.

Jegyvásárlás