2021.07.14.

Áramlatok kiállítássorozat

Minden érdeklődőt szeretettel várunk a 2021 nyarán a Kultkikötő rendezvénysorozatának keretében szervezett kiállítássorozatra, ahol elsőként Baksai József és Kondor Attila, Az üdvösség útjai című kiállítását tekintheti meg a festészet mai megújuló formáit kedvelő közönség.

A fenséges táj fölött emelkedő dombokon a Balatonboglári neogótikus kápolnák családi sírboltnak készültek, nem csorbuló hírnevüket azonban a szabadságvágyó magyar neoavantgárd művészeknek köszönhetik, akik a Kék kápolnában tartották fenn műtermüket és betiltásukig 1970-től három évig rendeztek performanszokat, kiállításokat.

Idén nyáron a festészet mai megújuló formáinak kedvelői számíthatnak itt különleges vizuális és szellemi kalandokra. A rendezvényeket kísérő programok felidézik az egykori Kápolnatárlatok hangulatát, megspékelve a balatoni bulik szabad levegőjével.

Az üdvösség útjai – Baksai József – Kondor Attila
Megtekinthető: 2021. július 29. – szeptember 5. | Nyitvatartási idő: keddtől vasárnapig 15:00 és 19:00 óra között; hétfőn zárva
Kiállításmegnyitó: 2021. július 29. 19:00 óra
Kiállítást megnyitja: Kassai Hajnal főosztályvezető EMMI Múzeumi főosztály
Kurátor: Muladi Brigitta
A Vörös és a Kék kápolna egykori funkciójára utal vissza Baksai József és Kondor Attila kiállítása július végén. A művészek az épületek szakrális auráját használják ki, amikor meditatív festményeikkel és egy monumentális videófilmmel belső utazásra invitálják meg a nézőiket.

Konkoly Gyula- Ötvös Zoltán kiállítása
Megtekinthető: 2021. szeptember 10-től október 3-ig | Nyitvatartási idő: péntek: 15.00-19.00 szombat- vasárnap 10.00 -18.00
Kiállításmegnyitó: 2021. szeptember 10. 19:00 óra

A következő tárlat szeptember elejétől Konkoly Gyula és Ötvös Zoltán szereplésével, a „popartos” és az absztrakt tájkép friss, eredeti formáit mutatja be.

Konkoly Gyula: „Kilenc dumbi Korniss Dezsőnek” című kiállítása a Kék kápolnában
Ötvös Zoltán: EZIDŐTÁJT a Vörös kápolnában

Főtámogatók: NKA, Protocall, Halker, Balatonboglár Város Önkormányzata
Kiállításmegnyitókat támogatja:
Bujdosó Pincészet, Garamvári Pincészet

Fotók: Böröczky Bulcsú – Fotó és Videó

Jegyvásárlás