2018.03.13.

100 nap múlva kezdődik az ország leghosszabb összművészeti fesztiválja

Színház, koncertek és gyerekprogramok egész nyáron át.

Már „csak”százat kell aludni és indul a Kultkikötő! Az ország leghosszabb összművészeti fesztiválja: a Balaton partján egész nyáron át, 2018. június 22. és augusztus 26. között, keddtől vasárnapig nívós színházi előadásokkal, könnyűzenei koncertekkel és gyerekprogramokkal várja a közönséget. A szervezők sok újdonsággal, sokszínű programkínálattal és minden korosztály számára tartalmas kikapcsolódást biztosító produkciókkal készülnek. 

Az idén 13. alkalommal szervezett programsorozat egyszerre három helyszínen, Balatonbogláron, Balatonföldváron és Balatonfenyvesen nyitja meg kapuit a helyiek, valamint a nyaralást kulturális élményekkel fűszerező nagyközönség előtt. 

A felhőtlen szórakozást biztosító programokból ezúttal sem lesz hiány: az ország kőszínházaiban nagy sikerrel játszott, szakmai díjakkal is elismert, folyamatosan teltházas darabok érkeznek a nyár legismertebb szabadtéri játszóhelyére. 

Többek között a Thália Színház, a Rózsavölgyi Szalon, a Kecskeméti Katona József Színház, a Veszprémi Petőfi Színház, és az Orlai Produkció előadásai is szerepelnek a repertoárban, ami azt jelenti, hogy a Kultkikötő helyszínein látható lesz az Oscar, a Loveshake, A testőr, valamint a Holt Költők társasága című darab is. 

A fent említett produkciókban a Kultkikötő közönsége biztosan láthatja majd a színpadon Molnár Piroskát, Schell Juditot, Szervét Tibort, Tompos Kátyát, Kocsis Pált, Kern Andrást, Oberfrank Pált, Lengyel Tamást, Nagy Sándort, Szabó-Kimmel Tamást, Lázár Katit, Borbély Alexandrát is. 

A színházi előadások mellett olyan zenei csemegék is helyet kapnak a repertoárban, mint a Vígszínházban óriási sikerrel játszott Pál Utcai Fiúk című darabból ismert színészekből és zenészekből álló GRUND – vígszínházi fiúzenekar. Mellettük fellép majd a Cotton Club Singers, de a Balaton-parti helyszíneken hallható és látható lesz Dés László Nagy utazás című koncertje, a Müller Péter Sziámi AndFriends, a Blahalousiana szimfonik felállása is – és természetesen idén sem maradhat el a Kultkikötőbe már szinte hazajáró Quimby évek óta teltházas földvári koncertje sem.

Az egész nyáron át tartó fesztiválsorozat már meghirdetett produkcióira folyamatosan és a „készlet erejéig” kedvezményesen lehet jegyet vásárolni, ezt a szervezők szerint érdemes időben megtenni, hiszen a helyek folyamatosan fogynak, és ahogy minden évben, idén is minden produkció csak egyszer lesz látható!

„Évről évre nagy öröm számunkra, amikor a közönség elismerően szól a játszóhelyeinkre hozott produkciók színvonaláról. Azt látjuk, hogy a közönségünk körében a Kultkikötő már egyfajta garancia a minőségre, és arra, hogy a nálunk szervezett programokban biztosan nem fognak csalódni. Természetesen ezen a nyáron is mindent megteszünk annak érdekében, hogy ez most se legyen másként” – mondta Nagy Viktor, a Kultkikötő alapító igazgatója.

Hozzátette: az elsősorban felnőtt korosztálynak szóló, csütörtök, péntek és szombat esti színházi, zenei és táncos produkciók mellett, délelőttönként gyerekprogramok, csecsemőszínház, bábszínház és interaktív foglalkozások várják a legkisebbeket.

2018.03.13. 17:10

Jegyvásárlás