2017.02.02.

Nézzen bele az idei nyár programjába!

Bemutatók sora, köztük négy ősbemutató, balatoni mese, zenés színházi előadások és vígjátékok, párkapcsolati társasjáték, koncertek és költői est is várja a KULTKIKÖTŐ nézőit.

A Balaton három pontján: Földváron, Bogláron és Fenyvesen a kecskeméti Katona József Színháztól kezdve Tóth Verán és a Madách Színházon át a Quimby-ig színes és változatos a programkínálat.

Az évad két ősbemutatóval kezdődik: Szilas Miklós színész-zenész-dal- és szövegíró Balatoni legendák – Helka és Kelén címmel írt a KULTKIKÖTŐ felkérésére gyerekeknek szóló mesés zenejátékot – a premier időpontja június 25.
Ugyanezen a hétvégén mutatja be a KULTKIKÖTŐben Pindroch Csaba most készülő one-man-showját Segítség! Megnősültem! címmel. Az ExperiDance Társulat Grand Voyage Világok vándorai című nagyszabású előadásának szabadtéri ősbemutatója szintén a KULTKIKÖTŐhöz kapcsolódik, a helyszín: Balatonföldvár. Két saját produkció is műsorra kerül: szintén szabadtéri bemutatóra készül a Boomerang baby – Marlene Dietrich ABC című zenés est, melyben a Katona József Színház társulatának tagja, Fullajtár Andrea és egy jazz-zenekar idézi meg a világhírű díva dalait és gondolatait – Novák Eszter rendezésében. E mellett a Janikovszky Éva írásából tavaly készült, azóta is sikerrel futó A lemez két újabb oldala című képzeletszínházi előadást is láthatják az érdeklődők.


Balatonföldvár
A kisebbektől a család idősebb tagjaiig mindenkit várnak a legkülönbözőbb műfajú és stílusú programok. A nyár csúcspontja lehet az idén 25 éves Quimby vagy Tóth Vera Gyémánt című koncertje. Különösen erősek a zenés színházi műfajok a programkínálatban. A “Zene a színházban, színház a zenében”-vonal mentén haladva a műsorban szerepel például többek között a Madách Színház Bepasiztunk című válás-rock and rollja Détár Enikővel és Koós Rékával vagy A víg özvegy című operett Sáfár Mónikával és Egyházi Gézával. Olyan színészek adnak koncertszínházi esteket, mint Hernádi Judit, Gubás Gabi, Kálloy-Molnár Péter, Malek Andrea, Ficza István és Huzella Júlia. Énekel Kollár-Klemencz László és Grecsó Krisztián író is. A nézők kívánságára rengeteg vígjátékkal, krimivel bővül a kínálat. Csak néhány a számos program közül: látható majd a Pesti Magyar Színház Chioggiai csetepaté című vígjátéka, a Várj, míg sötét lesz! című krimi Szabó-Kimmel Tamással és Kovács Partríciával, A Napsugár fiúk Gálvölgyi Jánossal és Benedek MiklóssalRejtő Jenő A szőke ciklon című regényének színpadi zenés akció vígjáték-változata Őze Áronnal és Földes Eszterrel, vagy a Thália Színház Amerikai bölény című előadása Csányi Sándorral és Szervét TiborralKecskemétről két szerelmi sokszög-vígjáték, a Boeing Boeing és a nézők nagy kedvence, a Páratlan páros 2. érkezik.

Balatonboglár
Bogláron ezen a nyáron a koncertek és színházi előadások, valamint a családi programok mellett kertmozi is indul, és idéntől minden gyerekelőadás előtt játszóház várja a piciket. A boglári nagyszínpadon láthatják a nézők a kaposvári Csiky Gergely Színház Sóska, sültkrumpli című vígjátékát és a Gerlóczy Márton regényéből készült, többszörös díjnyertes, parádés monodrámát, A csemegepultos naplóját Ötvös Andrással. Majd egy párkapcsolati színházi társasjátékban Szabó Győző és Csernus doki is a KULTKIKÖTŐ vendége lesz, s itt látható a már említett képzeletszínházi előadás Janikovszky Éva tollából. Kulka János pedig Ez a hely című előadói estjét hozza el Boglárra.

Balatonfenyves
Fenyvesen a családi programok között találjuk többek között a Rutkai Bori Banda lemezbemutató koncertjét, a Góbi Rita Társulat táncelőadását vagy a veszprémi Kabóca Bábszínház meséjét, de a piciknek mesél Fabók Mancsi Bábszínháza, a Kereplő Színház vagy a Bábrakadabra Bábszínház is.


Jegyvásárlás