2024.07.06.

Manók, tündérek és őrületes történetek a szabad ég alatt

Földváron a zenetörténet legendás lényeiről hallhatunk Bősze Ádám zenetörténész legújabb előadásában. Manókról, tündérekről, gonosz és jó szándékú bestiákról, az ókortól napjainkig megírt alkotásokban megjelenő fenevadakról, tüneményes jelenségekről. Másnap a szomszédos településen, Szárszón Szulák Andrea tréfálja meg Mirandolinaként a grófokat és a lovagokat. A Csukás Színházban aznap este egy garantáltan őrületes történetbe csöppenhetnek a nézők. Mindeközben a túlparton, az Alsóörsi Amfiteátrumban szívbemarkoló és egyben szívderítő dalok cigányzenei feldolgozásaival híressé vált Budapest Bár zenészei mellett Németh Juci, Rutkai Bori, Ferenci Bora, Frenk és Kollár-Klemencz László lép a színpadra. Folytatódik Zubrecki Dávid Templomséták előadás-sorozata is, a következő állomás: Balatonlelle.

A héten elbúcsúzunk az idei első Kultkikötő Kápolnatárlatok kiállítóitól. Várady Róbert és Szabó Franciska alkotásai július 14. vasárnap délig lesznek megtekinthetők a Vörös és Kék kápolnában.

A hét egy gyerekszínházi premierrel indul: a Bohóc a pácban című előadást először láthatják kicsik és nagyok, akik segíthetnek kinyomozni Kóc bohócnak, hogy hova tűnt a varázsládája. Sok-sok vicces szereplővel találkozhatunk, egy csomó meglepetés és titok vár ránk, de végül minden kérdésre választ kapunk ebben a tüneményes történetben, amely egyszerre szól barátságról, boldogságról és persze a cirkusz varázslatos világáról.

Mesés Kikötő - Gyerekelőadások

A gyerekelőadásokat megelőző órában ingyenes kézműves foglalkozás várja a gyerekeket, ahol nem csupán apró emléktárgyakat készíthetnek, de megismerkedhetnek a környezettudatos gondolkodás alapjaival is.
A gyerekelőadások fedett helyszínen kerülnek megrendezésre, melyeket ezáltal rossz idő esetén is megtartunk.

BALATONFÖLDVÁR:
júl. 10. (Sze) 10:30 Képzeletbeli világzene, Danny és Ágoston Béla mesekoncert >
júl. 13. (Szo) 10:30 Bohóc a pácban – Hajcihő a cirkuszban, Összpróba és Thália Színház koprodukció >
BALATONSZÁRSZÓ:
júl. 12. (P) 10:30 Bohóc a pácban – Hajcihő a cirkuszban, Összpróba és Thália Színház koprodukció >
júl. 14. (V) 10:30 Szaffi – családi musical, Roxínház >
BALATONBOGLÁR:
júl. 11. (Cs) 10:30 Bohóc a pácban – Hajcihő a cirkuszban, Összpróba és Thália Színház koprodukció >

Borkultúra a Kultkikötőben

Balatonbogláron az elsők között érkező vendégeinket az esti előadások előtt egy pohár Bujdosó borral vendégeljük meg.

Évvekkel ezelőtt a Kultkikötő elhatározta, hogy nem csupán minőségi színházi produkciókkal, koncertekkel, irodalmi estekkel és képzőművészeti programokkal szeretné gazdagítani a balatoni nyarat, hanem a borkultúra jeles hazai képviselőire is szeretné felhívni a közönség figyelmét.

Ki kell nyomtatni a jegyet?

Hogyan foglalhatom el a helyemet? Hol tudok parkolni? A gyakran ismételt kérdések között választ kaphat felmerülő kérdéseire!

A JEGYVÁSÁRLÁSSAL ÖN IS SEGÍTI NÉGY ÉVSZAKON ÁT MŰKÖDŐ CSAPATUNKAT ÉS AZT, HOGY MAROKNYI, ÁM ANNÁL LELKESEBB STÁBUNK TOVÁBBRA IS AZ IGÉNYES KULTÚRA KÖZVETÍTÉSÉN DOLGOZHASSON.

Megvalósult a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával.
Jegyvásárlás