Alsóörs

2021-ben ért bennünket az a megtiszteltetés, hogy Alsóörs is bizalmat szavazott nekünk. Arra, hogy azt tegyük, amihez a legjobban értünk, és Földvár, Szárszó, Boglár, Fenyves és Badacsonytomaj mellett itt is szervezzünk olyan programokat, melyek minden generáció számára garantálják a minőségi kikapcsolódást. Töltsük meg kulturális produkciókkal a megújult látogatóközpont csodás, egykori kőfejtőből kialakított és az ókori amfiteátrumok világát idéző játszóhelyét.
Egészen kivételes hely ez. A Csere-hegy sziklafalába vájt amfiteátrum akusztikája, a lelátó modern, mégis régi időket idéző hangulata, a sűrű erdő és a vörös talaj összhatása elvarázsolja a közönséget. Szebb színházi környezetet elképzelni sem lehet.

2018 végén kezdődött a felújítás és a csodálatosan újjáépített szórakoztató komplexumot 2021 nyarán vehette újra birtokba a nézőközönség egy nagy sikerű megnyitó keretében. A rekultiváció után harminchat soros, félköríves vöröskőből készült nézőteret alakítottak ki a hegyoldalban, mely több éven keresztül felejthetetlen nyári színházi előadások színtere volt, s a jövőben megújult formájában is a minőségi előadó-művészeti produkciók színteréül szolgál. A hely kiváló akusztikájú, egyedi hangzással bír.

Megközelíthetőség:

 • Gyalog: Alsóörs központjából az Endrődi Sándor utcán észak felé haladva a Szabadság téren keresztül aszfaltos úton közelíthető meg az AMFI.
 • Tömegközlekedéssel: Az alsóörsi autóbusz-állomásról a 7342-es busszal Alsóörs fordulóig (3 megálló), onnan tovább gyalog a Kossuth Lajos utcán a Szabadság térig, ahonnan az aszfaltos úton észak felé haladva kellemes 10 perc sétával megközelíthető az AMFI.
 • Autóval:

  Az akadálymentes és gördülékeny közlekedés céljából forgalmirend változás lesz a nyár minden péntek, szombat és vasárnapján 18:00-05:00 között az AMFI utcájában. Az AMFI parkolója a térképen ábrázoltak szerint a Felsőörsi út (7219) felől lesz megközelíthető. Gyalogosan természetesen minden irányból érkezhetnek vendégeink. Köszönjük szíves együttműködésüket és megértésüket!

  Az akadálymentes és gördülékeny közlekedés céljából forgalmirend változás lesz a nyár minden péntek, szombat és vasárnapján 18:00-05:00 között az AMFI utcájában.
  Az AMFI parkolója a térképen ábrázoltak szerint a Felsőörsi út (7219) felől lesz megközelíthető. Gyalogosan természetesen minden irányból érkezhetnek vendégeink.
  Köszönjük szíves együttműködésüket és megértésüket!

Kapcsolat

Műsor
Játszóhely: Kultkikötő Amfiteátrum – AMFI Alsóörs -8226 Alsóörs, Varázserdő utca 3. (Waze link itt)

6

Kapcsolódó tartalmak