Magyar Tenger Társasüdülő – Weiler Péter és a Balaton Offseason közös tárlata

Helyszín: Balatonboglár - Kápolnák

Weiler Péter festőművész és a Balaton Offseason Instagram-oldalt működtető fotós, Bartha Dorka izgalmas művészi kollaborációra szövetkeztek. A balatoni épített környezetet dokumentáló fotók alapján Weiler Péter új műalkotásokat készít, melyek az 1989-es rendszerváltó nyár eseményeit és a kor hangulatát idézik meg.

Bartha Dorka a szezonon kívül egy retró Csepel biciklivel járja a tó alvó településeit, hogy téliesített nyaralókat, bezárt lángossütőket, restiket és emberek nélküli strandokat fotózzon. A Balaton ritkán látott, de mégis szép arcát dokumentálja, a nyári zsivajon túli nyugalom és a csend hatja át a képeit.

Weiler Péter művészetének is egyik központi témája a Balaton, ahol az összes gyerekkori nyarát töltötte. Gyerekkori nyarai közül az 1989-es volt számára a legemlékezetesebb, mert a rendszerváltás, a német újraegyesítés politikai szelét a társas üdülőkben, kempingekben, strandokon lehetett a leginkább átérezni. Egy különös egyvelege volt ez egy szokásos balatoni nyárnak és a világtörténelmi fordulópontnak. Új képeivel a szabadság, mint eszme és a nyár által kínált szabad hétköznapok között keresi a párhuzamot.

Kiállításmegnyitó – 2023. július 14. 19:00 – Kék kápolna

Tárlatvezetések: 2023. július 29. (szo) 19:00 és augusztus 12. (szo) 18:30
Bartha Dorka fotós és Weiler Péter festőművész várja a látogatókat a boglári Vörös és Kék kápolnánál egy ingyenes tárlatvezetésre. Egy órán keresztül mesélnek arról, hogyan született meg ez a nem mindennapi kiállítás, milyen élmények inspirálták őket munka közben és hogy mit szeretnek a legjobban a Balatonban.

Cím: 8630 Balatonboglár, Kápolna u. 8.
Nyitvatartás: 
K-Szo: 15:00-20:00 | V: 10:00-13:00 | H: –
A belépés ingyenes! Megtekinthető 2023. július 14-től augusztus 13-ig.

További kiállítások: Kultkikötő Kápolnatárlatok

Műsorlista | Gyerekelőadások | Jegyirodák

5

Kapcsolódó tartalmak

-