Foltok, vonalak, színmezők – Radák Eszter, Szlávik Barbara és Kaszás Konrád Kiállítása

Dátum: 2022.07.15. 19:00,

Helyszín: Balatonboglár - Kápolnák

Radák Eszter a kortárs magyar művészet egyik legeredetibb és legsikeresebb alkotója. A Magyar Képzőművészeti Egyetem oktatója, Szlávik Barbara és Kaszás Konrád is ott szerepelnek tanítványainak sorában.

Radák Eszter dekoratív festményein a változatos világ különböző helyszínei Rippl-Rónait idéző kontúrokkal, harsány és pasztózusan megfestett színmezőkkel válnak érzékien dús élménnyé. Metafizikus csendéleteinek, tájképeinek kompozícióit különös nézőpontok, meglepő részletkiemelések, furcsa horizont- és perspektívaváltások jellemzik. Műveiből egyidejüleg árad a szarkasztikus humor és az életöröm.

Szlávik Barbarát geometrikus struktúrákra alapozott festészetében főként az érzékelés és annak folyamatai, a szemlélő-befogadó észlelési tartományának manipulálása foglalkoztatja. Áttetszően finom, sejtetésekkel teli, lebegő geometrikus formái egy hűvösen racionális, elemző folyamat eredményei, amelyben egyfajta rendszerkereső, rendteremtő szándék nyilatkozik meg.    

Kaszás Konrád képein a természetből inspirált, organikus absztrakt formákat harsány színekkel tölti ki, hogy különleges optikai hatásokat keltsen. Színei hol kiegészítik, hol felerősítik, vagy éppen kioltják egymást, máskor pedig a színek összhatása egy másik szín érzetét kelti. Felületeinek erős faktúrája az érzelmi hatások áradásának lenyomatát őrzi.

Radák Eszter kiállítása a Kék kápolnában, Szlávik Barbara és Kaszás Konrád alkotásai a Vörös kápolnában teinthetők meg.

Cím: 8630 Balatonboglár, Kápolna u. 8.
Nyitvatartás: 
K-Szo: 15:00-20:00 | V: 10:00-13:00 | H: –
A belépés ingyenes!

Kiállításmegnyitó – 2022. július 15. 19:00 – Kék kápolna
A kiállítást megnyitja Dr. Géger Melinda művészettörténész, a tárlat kurátora.
Közreműködnek:
Károly Zsófia – zongora
Korolovics Lajos – klarinét, szaxofon
Keserű Zoltán – basszusgitár.

További kiállítások: Kultkikötő Kápolnatárlatok

5

Kapcsolódó tartalmak

-