Támogassa Ön is a Kultkikötő munkáját adója 1%-ával!

Helyszín: Kultkikötő

Kedves Támogató!

A Kultkikötő Közhasznú Nonprofit Kft. adószáma: 25068391-2-42 | Köszönjük, ha adója 1%-ával a Kultkikötő kulturális misszióját támogatja!

A Kultkikötő évről évre sokszínű és változatos kulturális programkínálattal várja a balatoni közönséget: ebben a misszióban éppúgy helye van a humornak, és könnyed műfajoknak, mint ahogy az elgondolkodtató, komoly daraboknak, de a színházi előadások és koncertek mellett jól megférnek a gyerekprogramok, az irodalmi estek és a kiállítások is.

A Kultkikötő Közhasznú Nonprofit Kft. tevékenysége a 4 évszakos Kultkikötő működtetését foglalja magába.

 • A Kultkikötő 2019 nyarán 5 helyszínen tartott igényes kulturális programokat:
  • Balatonföldváron igényes színházi előadások és nagykoncertek váltották egymást a színpadon a több, mint 2 hónapos időszakban. A nagyszínpadi produkciók mellett intimebb és komolyabb témájú kamaradarabok is helyet kaptak a programok között. A felnőttek mellett természetesen a családosokra, azon belül a gyerekekre is gondoltunk, hiszen heti 2 gyerekelőadással készültünk a számukra, melyek előtt kézműves foglalkozást is tartottunk a környezettudatosságra való nevelés jegyében.
  • Balatonbogláron a kínálat évről évre bővül: gyerekeknek és felnőtteknek szóló színpadi előadások, zenés estek, ifjúsági- és felnőtt művészeti alkotótáborok, filmvetítések és kiállítások találhatók az éves programsorozatban.
  • A balatonfenyvesi Kultúr-tér színpadán elsősorban a kisgyermekes családoknak kínálunk programokat, immáron hatodik éve. A folyamatosan növekvő igények kiszolgálása okán hetente 4 gyerekelőadás és 1 zenés vagy stand up műsor szerepel a kínálatunkban.
  • Badacsonytomajon a frissTerasz különleges atmoszférája adott otthont a fiatal és felnőtt korosztály számára rendezett klubkoncerteknek. De hogy a gyerekek se maradjanak kulturális program nélkül, heti 2 alkalommal ezen a helyszínen is megszerveztük a Mesés Kikötőt.
  • A Kőröshegyi Levendulás unikális környezetében: a levendulamezők oldalában és csodálatos balatoni panorámával övezve szerveztünk lélekfrissítő, könnyed nyári koncerteket.
 • 2020-ban új helyszínünk a Csukás Színház
  • A balatonszárszói Csukás Színház üzemeltetését 2020-tól látja el a Kultkikötő. A helyszín korábbi hagyományaihoz illeszkedve elsősorban a családos nyaralóvendégeknek kínálunk szórakoztató kulturális rendezvényeket és kísérőprogramokat. Idén a teljes évad szakmai tartalmát Csukás István tiszteletére állítottuk össze.
 • 4 évszakos Kultkikötő!
  • A Kultkikötő az indulása óta egy bátran kísérletező, az értékekre nyitott játszóhely, ahol évről évre különleges produkciókkal találkozhatnak a nézők, ahol minden korosztály, a család minden tagja találhat kedvére való kulturális programot.  Célunk, hogy a Balatonnál élőknek és pihenőknek ne csak a nyári időszakban legyen lehetősége a tartalmas és megfizethető kulturális programokra, ezért – a nyaralószezon fókuszt megtartva – 2020-ban is részt veszünk több balatoni település éves kulturális életében, minőség-orientált rendezvényeinkkel.
 • Saját színházi előadások létrehozása
  • 2019-ben az Összpróba Alkotóműhely ifjúsági és felnőtt bemutatójának adott otthont a balatonboglári játszóhely
  • 2018-ban az Anyám, a nyolcadik kerület! Című mondoráma Pál Dániel Levente, Az Úr Nyolcadik kerülete című könyve nyomán készült előadást Znamenák István rendezte, a főszerepet pedig Vida Péter alakítja.
  • 2015-ben a Boomerang Baby – Marlene Dietrich ABC című zenés színházi előadás bemutatása Fullajtár Andrea szereplésével Novák Eszter rendezésében, valamint A lemez két újabb oldala című képzeletszínházi előadás bemutatása Nagy Sándor és Nagy Viktor szereplésével Tollár Mónika rendezésében.
 • Ingyenes kulturális programok szervezése egész évben

A Kultkikötő közösségépítő, éven át tartó projektje a balatonboglári Filmklub, de a lehetőségeinkhez mérten minden évben ingyenes koncertekkel és színházi előadásokkal is készülünk, hozzájárulva a régió kulturális életének felpezsdítéséhez és azzal a céllal, hogy a kulturális kikapcsolódás mindenki számára elérhető legyen.

A Kultkikötő Közhasznú Nonprofit Kft. adószáma: 25068391-2-42

KÖSZÖNJÜK, HA ADÓJA 1%-ÁVAL A KULTKIKÖTŐT TÁMOGATJA!

 

Kapcsolódó tartalmak

-